Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Νέα αλητεία Μπουτάρη. Τώρα το παίζει τοπικιστής!


Αντιδράσεις φορέων της Χαλκιδικής για το «κωλ…ρι»



Τις έντονες αντιδράσεις φορέων της Χαλκιδικής, προκάλεσε το σχόλιο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη Πέμπτη τη χαρακτήρισε ως «κωλοχώρι». «Τι θα ήταν εξάλλου η Χαλκιδική χωρίς τη Θεσσαλονίκη; Ένα κωλοχώρι». Αυτό είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης, προκαλώντας την οργή φορέων και πολιτικών οργανώσεων της Χαλκιδικής, που με ανακοινώσεις τους επιτέθηκαν στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης.


«Όταν συγκρίνουμε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική μιλάμε για ένα τελείως διαφορετικό τουριστικό προϊόν. Η Χαλκιδική είναι η κορυφαία χερσαία τουριστική περιοχή στην Ελλάδα, άρα και μόνο από αυτό δεν μπορεί να είναι κωλοχώρι όπως τη χαρακτήρισε ο κ. Μπουτάρης», σχολίασε, ο πρόεδρος των ξενοδόχων Χαλκιδικής, Γρηγόρης Τάσιος. Ο κ. Τάσιος μάλιστα σημείωσε πως η καταστροφή που υφίσταται η Χαλκιδική, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους Θεσσαλονικείς. «Η άναρχη ανοικοδόμηση που υπάρχει στην περιοχή μας, έχει να κάνει με την δεύτερη κατοικία που θέλουν να έχουν οι Θεσσαλονικείς στην περιοχή μας. Επίσης η σημερινή άσχημη κατάσταση που υπάρχει στο οδικό δίκτυο οφείλεται στα συμφέροντα. Π.χ. Δεν υπάρχει κανένας καλός δρόμος, στη Χαλκιδική, εκτός από αυτόν, των Μουδανιών, ο οποίος φτιάχτηκε για να έχουν εύκολη πρόσβαση στην Κασσάνδρα».

Ο κ. Τάσιος όσον αφορά τη δήλωση του Γιάννη Μπουτάρη, σημείωσε επίσης: «θεωρώ πως ήταν μία άτυχη στιγμή για τον κ. Μπουτάρη η τοποθέτησή του. Εμείς από την πλευρά μας βλέπουμε μπροστά και αγωνιζόμαστε για να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο τουριστικά ο τόπος μας. Εξάλλου μην ξεχνάμε πως η Θεσσαλονίκη προσπαθεί τώρα να αποκτήσει τουρισμό, ενώ η Χαλκιδική ήδη έχει»
.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου