Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αποδέσμευση από την ΕΕ ζήτησε η Αλ. Παπαρήγα


Μιλώντας την Κυριακή σε ημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας στην 'Αγκυρα, η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δήλωσε ότι «η πολιτική ρήξης και αποδέσμευσης από την ΕΕ είναι προϋπόθεση για την έκβαση της πάλης προς όφελος της εργατικής τάξης, για την προοπτική του σοσιαλισμού, για μια ενωμένη σοσιαλιστική Ευρώπη».


«Αυτή η προοπτική δεν μπορεί να έλθει αυτόματα και συγχρονισμένα σε όλη την Ευρώπη, θα έλθει ως αποτέλεσμα διαδοχικών και συντονισμένων σε κάθε φάση χτυπημάτων σε εθνικό επίπεδο» είπε η Αλέκα Παπαρήγα, και υπογράμμισε ότι «ζητούμενο είναι να τεθεί στο επίκεντρο του αγώνα η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, η κατάκτηση της εργατικής εξουσίας που μπορεί να εκφράσει και τα συμφέροντα των συμμάχων της, όπως αυτοί προσδιορίζονται σε κάθε χώρα, ανάλογα με τις εξελίξεις στην ταξική διάρθρωση».

«Η αιτία της κρίσης στην Ελλάδα, που είναι χώρα συγκριτικά μικρή και παραγωγικά πιο αδύναμη στα πλαίσια της ΕΕ και γι' αυτό υπόκειται και στις συνέπειες του μεγαλύτερου ανταγωνισμού, είναι η ίδια με την κρίση στην Ιταλία που θεωρείται η τρίτη οικονομία στα πλαίσια της ΕΕ, η ίδια με την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, η ίδια με την κρίση που απειλεί τη Γαλλία. Έχει την αιτία ως πηγή, με την κρίση της Αργεντινής, της Ρωσίας, της Ταϊλάνδης, των τίγρεων της Ανατολικής Ευρώπης» υποστήριξε.

Στην Ελλάδα, είπε, «έχουμε τρικομματική κυβέρνηση από τα δύο αστικά κόμματα εξουσίας και ένα μικρό εθνικιστικό κόμμα, αντικομουνιστικό και ρατσιστικό που είναι ο λαγός του συστήματος. Με πρωθυπουργό τραπεζίτη, που πριν λίγο καιρό ήταν της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Η κ. Παπαρήγα εκτιμά ότι η κρίση «είναι μια ευκαιρία, μια σοβαρή δυνατότητα να κατανοηθούν τα ιστορικά όρια του καπιταλιστικού συστήματος, η αναρχία της παραγωγής»
.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου