Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Βγήκαν από... τα ρούχα τους


Αγριες συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία και δεκάδες συλλήψεις. Οι ακτιβιστές ήθελαν να μετατρέψουν ένα τμήμα του δημαρχιακού μεγάρου σε «κέντρο κοινωνικής πρόνοιας»


Ακτιβίστριες και ακτιβιστές του κινήματος «Οccupy» πραγματοποίησαν γυμνόστηθη διαμαρτυρία έξω από πολυτελές ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον


Οι διαδηλωτές έκαψαν την αμερικανική σημαία έξω από το δημαρχείο του Οκλαντ, το οποίο επιδίωξαν να καταλάβουν. Πάνοπλοι αστυνομικοί τους απομάκρυναν από το κτίριο και πραγματοποίησαν δεκάδες συλλήψεις
Οι «εστίες» του κινήματος «Οccupy» μπορεί να έχουν περιοριστεί, ωστόσο τα μέλη του συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, τις οποίες καταστέλλει η αμερικανική αστυνομία. Το Σάββατο οι αρχές στο Οκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, συνέλαβαν δεκάδες άτομα, που σύμφωνα με πληροφορίες ορισμένων εφημερίδων ενδέχεται να αγγίζουν και τα 300.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δημαρχείο και αρνήθηκαν να μετακινηθούν, όταν αστυνομικοί τούς ζήτησαν να απομακρυνθούν. Οι κινητοποιήσεις ξεκίνησαν με 200 άτομα το πρωί, τα οποία στο πέρασμα της ημέρας έφτασαν τις 2.000. Ακολούθησαν συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία, που χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χημικά, ενώ οι ακτιβιστές απάντησαν με πέτρες και μπουκάλια και ισοπέδωσαν ένα τμήμα των οδοφραγμάτων που είχαν στήσει οι αρχές.
Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτίριο και έκαψαν σημαίες. Σύμφωνα, δε, με τη δήμαρχο Ζαν Κουάν, η οποία κάλεσε τους «καταληψίες» να μη χρησιμοποιούν το Οκλαντ ως «παιδική χαρά», προξένησαν ζημιές σε μια έκθεση τέχνης που φιλοξενούνταν εκεί.
Βγήκαν από... τα ρούχα τους
Οπως αναφέρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, επί τόπου έφτασαν 100 αστυνομικοί, ενώ το βράδυ του Σαββάτου κατέφθασαν ενισχύσεις από άλλες περιοχές του Οκλαντ, στο κέντρο της πόλης.
Βγήκαν από... τα ρούχα τους
Τα μέλη του κινήματος «Occupy» είχαν προειδοποιήσει ότι θέλουν να καταλάβουν ένα κέντρο εκδηλώσεων που δεν χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή, με σκοπό να το μετατρέψουν σε «κέντρο κοινωνικής πρόνοιας». Κάποια στιγμή απείλησαν ότι θα κινηθούν προς το λιμάνι και το αεροδρόμιο της πόλης.
Ακτιβίστριες και ακτιβιστές του κινήματος «Οccupy» πραγματοποίησαν γυμνόστηθη διαμαρτυρία έξω από πολυτελές ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον
Ακτιβίστριες και ακτιβιστές του κινήματος «Οccupy» πραγματοποίησαν γυμνόστηθη διαμαρτυρία έξω από πολυτελές ξενοδοχείο της Ουάσιγκτον
Οι «καταληψίες» έγραψαν στο Twitter ότι «δεν καταφέραμε να πάρουμε το κτίριο, αλλά αγωνιστήκαμε σαν να εξαρτιόταν το μέλλον μας από αυτό».
ΓΥΜΝΟΣΤΗΘΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΙΑ... ΑΝΑΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΟΜΠΑΜΑ
Βγήκαν... από τα ρούχα τους στην Ουάσιγκτον

Πιο... ευφάνταστη ήταν η εκδήλωση διαμαρτυρίας του κινήματος «Occupy» στην Ουάσιγκτον, όπου περίπου 200 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από ένα πολυτελές ξενοδοχείο, όπου διεξαγόταν γκαλά του κλαμπ Alfalfa.
Κατά την προσέλευσή τους οι καλεσμένοι βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα... ιδιαίτερο θέαμα, καθώς οι διαδηλωτές χόρευαν γυμνόστηθοι -μεταξύ τους ήταν και αρκετές γυναίκες- έξω από τις πόρτες του ξενοδοχείου, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες. Στο γεύμα ήταν προσκεκλημένη όλη η αφρόκρεμα της πόλης, μεταξύ των οποίων και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τη σύζυγό του Μισέλ.
Στόχος των διαδηλωτών ήταν να διαμαρτυρηθούν για την απομάκρυνσή τους τη Δευτέρα από το σημείο όπου έχουν κατασκηνώσει στην πλατεία ΜακΦέρσον, κοντά στον Λευκό Οίκο. Οι Αρχές, που καιρό τώρα τηρούσαν διακριτική στάση, έδειξαν πρόσφατα ενοχλημένες από την επιμονή του κινήματος «Occupy» στην Ουάσιγκτον, που αποτελεί ουσιαστικά το τελευταίο δυναμικό προπύργιο των ακτιβιστών.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου