Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018

Εργαζόμενοι της «COSCO»: Με ασπίδα την ταξική αλληλεγγύη συνεχίζουν τον απεργιακό τους αγώνα, σπάζοντας την εργοδοτική τρομοκρατία


Πηγή: 902.gr

Με κυρίαρχο σύνθημα «"Dport" και "Cosco" ακούστε το καλά, χωρίς υπογραφή κανένας για δουλειά», οι απεργοί εργαζόμενοι στις προβλήτες της «Cosco», σε έκτακτη Γενική Συνέλευση που πραγματοποίησαν το βράδυ της Πέμπτης 31 Μάη, αποφάσισαν ομόφωνα να δεχτούν την εισήγηση που, επίσης ομόφωνα είχε πάρει απόφαση προηγούμενα το ΔΣ του σωματείου τους, για συνέχιση του απεργιακού αγώνα, τον οποίο καλύπτει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, μετά από απόφαση που έλαβε στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης της διοίκησής του.Η απόφαση για συνέχιση του αγώνα ήρθε ως απάντηση στην απόφαση του Πρωτοδικείου Πειραιά, το απόγευμα της Πέμπτης, να κρίνει ως παράνομη και καταχρηστική την δεύτερη 24ωρη που αποφάσισαν μέσα από τη μαζική γενική συνέλευση οι εργαζόμενοι το απόγευμα της Τετάρτης, με το αιτιολογικό ότι δεν αναγγέλθηκε ένα 24ωρο πριν, όπως προβλέπει ο νόμος! Επίσης, παράνομη κρίθηκε το απόγευμα της Πέμπτης και η απεργία της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ. Για να αποδειχθεί και έτσι η ύπαρξη πολλών «δικλείδων» που παρέχει η νομοθεσία στους εργοδότες να αποσπούν δικαστικές αποφάσεις ενάντια στην απεργία, κουρελιάζοντας στην κυριολεξία τις κάλπικες διακηρύξεις της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων ότι διασφαλίζουν τη συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζομένων. Πάνω στις διακηρύξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που συναγωνίζεται τη ΝΔ σε δεσμεύσεις προς την εργοδοσία, πατάει και το σκεπτικό της υπεργολαβικής εταιρίας, όπως καταγράφεται στην προσφυγή της ενάντια στην απεργία, ότι αυτή έπρεπε να κριθεί παράνομη επειδή «αποδυναμώνει το επιχειρησιακό σχέδιο ανάπτυξης της εταιρίας»!

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ Μάρκος Μπεκρής, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, εμείς δηλώνουμε ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι. Ξέρουμε ότι απέναντί μας έχουμε ένα μεγαθήριο, όμως ξέρουμε ότι ενωμένοι οι εργαζόμενοι, με κυρίαρχο το «όλοι για έναν και ένας για όλους», έχουμε τη δύναμη ως εργαζόμενοι να επιβάλουμε τα δικαιώματά μας. Η απόφαση των δικαστηρίων, συνέχισε, δείχνει ότι η εργοδοσία, χέρι-χέρι με την κυβέρνηση και τη δικαιοσύνη τους, θέλουν να μας κάνουν να σκύψουμε το κεφάλι και να αποδεχτούμε να δουλεύουμε χωρίς εργασιακά δικαιώματα για να κερδίσουν τα μονοπώλια. Το μοντέλο της «Cosco» που παρουσιάζεται ως το μοντέλο της «δίκαιης ανάπτυξης», θέλουν να το εφαρμόσουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους, κατέληξε ο Μάρκος Μπεκρής.

Ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, χαιρέτισε την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, σημειώνοντας πως το μήνυμα που στέλνουν, ότι δεν κάνουν βήμα πίσω, αφορά όλους τους εργαζόμενους. Η μεγάλη αλληλεγγύη που εκδηλώνεται από τους εργαζόμενους της χώρας και από συνδικαλιστικές οργανώσεις διεθνώς, είναι η ασπίδα μας, τόνισε χαρακτηριστικά.

Η απεργιακή περιφρούρηση συνεχίζεται, ενώ στις 6.00 π.μ. της Παρασκευής θα γίνει νέα συγκέντρωση των εργαζομένων στις πύλες της «Cosco».


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2018/06/cosco.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου