Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018

(Εξαιρετική ανακοίνωση)! Λαϊκή Συσπείρωση: Να συζητηθούν μέτρα για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής
Να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα άμεσα και απολύτως αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της πολύ σοβαρής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, καθώς και τα μέτρα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, που είναι αποδεδειγμένο ότι έχει ξεπεράσει τα όριά του, ζητάνε με ανακοίνωσή τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι
της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Από τη Δευτέρα 11/6/2018 ο ΧΥΤΑ Φυλής είναι κλειστός, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται στις γειτονιές της Αττικής τόνοι σκουπιδιών μέσα στο καλοκαίρι, με όλους τους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται για την υγεία των κατοίκων της Αττικής, αφού οι Δήμοι δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν απρόσκοπτα την αποκομιδή των σκουπιδιών.
Το ρήγμα, που δημιουργήθηκε στον ΧΥΤΑ Φυλής και επεκτάθηκε με την πρώτη νεροποντή, δεν είναι ένα απλό «τεχνικό πρόβλημα», όπως προσπαθεί να καθησυχάσει η Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ. Αποτελεί απόδειξη αστάθειας του απορριμματικού αναγλύφου και, αν δεν παρθούν τα κατάλληλα μέτρα, προμήνυμα για πολύ πιο σοβαρό φαινόμενο, απειλή για την ασφάλεια των εργαζομένων στον ΧΥΤΑ και του πληρώματος των απορριμματοφόρων. Το γεγονός ότι ο ΧΥΤΑ παραμένει κλειστός μέχρι σήμερα, παρόλες τις διαβεβαιώσεις για γρήγορη αποκατάσταση του προβλήματος, δείχνει τη σοβαρότητα της κατάστασης.
Αλλά και μετά την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του ΧΥΤΑ, τίποτα δεν αποκλείει να εμφανιστούν παρόμοια φαινόμενα στην ίδια ή σε άλλη περιοχή του απορριμματικού αναγλύφου. Και τούτο, ως συνέπεια του γεγονότος ότι η διαθέσιμη επιφάνεια όλο και περισσότερο στενεύει. Έτσι, η τρέχουσα στρώση σκουπιδιών δημιουργείται κάθε φορά πάνω στην αμέσως προηγούμενη χωρίς αυτή, ενδεχόμενα και οι υποκείμενες, να παίρνουν με φυσιολογικό, αργό ρυθμό τις απαιτούμενες καθιζήσεις, που υπό κανονικές συνθήκες αποτελούν σταθεροποιητικό παράγοντα.
Σοβαρό παράγοντα επιδείνωσης του κινδύνου για αστοχίες στην ευστάθεια του ενεργού ΧΥΤΑ, πέραν των άλλων επιπτώσεων σε βάρος της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων και του ευρύτερου οικιστικού χώρου, αποτελεί και η εκδήλωση πυρκαγιάς, από αυτανάφλεξη ή άλλη αιτία, στο πρανές των εργασιών ή σε άλλα ακάλυπτα – ενδεχομένως – πρανή. Φαινόμενο καθόλου σπάνιο σε καλοκαιρινή περίοδο.
Οι παραπάνω κίνδυνοι δεν ξεφύτρωσαν από το πουθενά. Έχουν τη ρίζα τους στη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και της ομογάλακτης Διοίκησης Περιφέρειας και ΕΔΣΝΑ, να ξεπεράσουν κάθε όριο αντοχής του ΧΥΤΑ Φυλής, με βάση και τις κατευθύνσεις του αντιλαϊκού ΠΕΣΔΑ.Εκτιμούν ότι κάτω από την πίεση των αδιεξόδων που δημιουργούν, θα γίνει πιο εύπεπτη για τα λαϊκά στρώματα η συνταγή «όλα στο κεφάλαιο – ‘’σωτήρα’’, όλα για τα κέρδη του».
Ύστερα από τα παραπάνω ζητούμε:
Να συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο τα άμεσα και απολύτως αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση της πολύ σοβαρής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί, καθώς και τα μέτρα για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής, που είναι αποδεδειγμένο ότι έχει ξεπεράσει τα όριά του.
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΗΣΤΙΝΑ
ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΠΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
ΠΡΩΤΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
http://www.aftodioikisi.gr/ota/perifereies/laiki-syspirosi-na-syzitithoun-metra-gia-klisimo-tou-chyta-fylis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου