Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Στην Τουρκία θα Παραδώσει η Κυβέρνηση Τούρκο διωκόμενο αγωνιστή εργάτη


" Ως έκτακτη είδηση μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία. Μάλιστα κάνουν λόγο για "απόφαση έκπληξη".
Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στην Τουρκία. Ο Καγιά βρίσκεται στη λίστα του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών με τους πιο περιζήτητους τρομοκράτες, όπως αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ.
Συνελήφθη αρχικά στα μέσα Απριλίου του 2015 μαζί με άλλους τρεις Τούρκους σε μια συντονισμένη πανευρωπαϊκή επιχείρηση κατά μελών της ΑΤΙΚ, της Συνομοσπονδίας Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη.
Απελευθερώθηκε και συνελήφθη εκ νέου τον περασμένο Φεβρουάριο από τις ελληνικές αρχές ύστερα από ερυθρά αγγελία της Ιντερπόλ.
Πλέον, το μέλλον του 45χρονου Τουργκούτ Καγιά βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.
Από σήμερα ο Καγιά ξεκινά απεργία πείνας ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος. «Φίλοι, σύντροφοι. Η δικαστική απόφαση είναι ενδεικτική για το πώς αντιδραστικά κράτη συνεργάζονται όταν χρειάζεται. Το ίδιο δικαστήριο αποφάσισε τη μη έκδοση των Τούρκων αξιωματικών που οργάνωσαν το φασιστικό πραξικόπημα. Αυτό δείχνει ότι τα αντιδραστικά κράτη συνεργάζονται, όταν πρόκειται για επαναστάτες και κομμουνιστές. Δύο τάξεις, δύο εχθρικά στρατόπεδα συνεχίζουν την πάλη. Συνελήφθην στην Ελλάδα ως επαναστάτης. Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία που κυκλοφορεί εξυπηρετεί την αντίδραση και τον εχθρό. Δεν εξυπηρετεί την τάξη μας και τον λαό μας» δήλωσε χθες από τη φυλακή ο Καγιά.

Επιπλέον, τουρκικά ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας είναι ήδη τεταμένες, λόγω της απόφασης της χώρας μας να χορηγήσει άσυλο στους οχτώ Τούρκους αξιωματικούς. "

NEWSIT.GR


https://diktiospartakos.blogspot.com/2018/06/blog-post_6.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου