Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Ο Περίανδρος "καίει" τη Χρυσή Αυγή. Το πρώτο τάγμα εφόδου με τον Παναγιώταρο, ο γενίτσαρος Ρουπακιάς και ο "Κάτμαν" Μιχαλολιάκος




Τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τον Ηλία Παναγιώταρο δείχνει ως αυτουργούς της επίθεσης κατά του φοιτητή Δημήτρη Κουσουρή τον Ιούνιο του 1998, ο τότε υπαρχηγός στη Χρυσή Αυγή, Αντώνης Ανδρουτσόπουλος.

Σύμφωνα με το "Έθνος της Κυριακής", υπάρχει καταγεγραμμένη συνομιλία του "Περίανδρου", μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, στην οποία λέει ότι ο Ν. Μιχαλολιάκος είχε δώσει την εντολή για το χτύπημα στον Κουσουρή και ότι μαζί του (σ.σ. με τον Ανδρουτσόπουλο) ήταν παρών στην επίθεση ο βουλευτής της Χ.Α. Ηλίας Παναγιώταρος.
Στις συζητήσεις αυτές αναφέρεται ο Νίκος Μιχαλολίακος ως "Κάτμαν" και "Κατέλης" από την εκπομπή "Παρατράγουδα", σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής.
Ο Ανδρουτσόπουλος, ο οποίος έχει καταδικαστεί για την επίθεση, δηλώνει τους συνομιλητές του: "Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω στη φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό για τα επεισόδια του ’98 και ηθικό αυτουργό στέλνω στη φυλακή τον Μιχαλολιάκο".
"Δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα (σ.σ. οι Χρυσαυγίτες). Με τρέμουν. Και δεν με τρέμουν επειδή μπορώ να τους γ... με τα χέρια και όχι μόνο, έχω και τον νόμο στα χέρια μου. Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό για τα επεισόδια του '98 και ηθικό αυτουργό στέλνω φυλακή τον Μιχαλολιάκο", λέει χαρακτηριστικά ο Ανδρουτσόπουλος.
Στη συνέχεια ο "Περίανδρος" αναφέρει ότι στην επίθεση κατά του Δημήτρη Κουσουρή συμμετείχαν 10 άτομα: "Αν πω λοιπόν την αλήθεια ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω, ειδικά αυτήν την περίοδο, τώρα που καίγεται ο κ…. τους, τελειώνουν αυτοί".
Ο ίδιος, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δηλώνει ότι οι δικαστικές αρχές έχουν στοιχεία για να ξανά ανοίξει ο φάκελος της υπόθεσης Κουσουρή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Ανδρουτσόπουλος είναι ο μοναδικός που δικάστηκε για τη επίθεση στον Κουσουρή τον Ιούνιο του 1998, ενώ πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται ότι δεν συμμετείχε καν στην επίθεση, αλλά πλήρωσε το μάρμαρο διότι δεν ομολόγησε ποιοι μετείχαν. Η στάση του Νίκου Μιχαλολιάκου τότε είχε αποτελέσει την ταφόπλακα στον Περίανδρο, αφού με την καταδίκη του είχε βγάλει από τη μέση έναν δελφίνο της οργάνωσης.
Ο Περίανδρος παραδόθηκε στις Αρχές τον Σεπτέμβριο του 2006 καταδικάστηκε ομόφωνα για τις τρεις απόπειρες ανθρωποκτονίας σε 21 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή. Και μπορεί μέλη της ΧΑ να βρέθηκαν στο πλευρό του, ωστόσο η επίσημη ηγεσία της οργάνωσης έλαμψε διά της απουσίας της.
Τρία χρόνια μετά το Εφετείο άλλαξε το κατηγορητήριο σε απόπειρα ανθρωποκτονίας και η ποινή του μειώθηκε στα 12 χρόνια. Τότε πολλά στελέχη της Χρυσής Αυγής τον κατηγόρησαν ότι συνεργάστηκε με τις Αρχές προκειμένου να πέσει "στα μαλακά". Λίγο αργότερα αποφυλακίστηκε έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του.
Ανάμεσα σε αυτούς που τον κατηγόρησαν για "προδότη" ήταν και ο Ηλίας Παναγιώταρος. Μάλιστα σε τηλεοπτική του εμφάνιση, όταν ρωτήθηκε πώς σχολιάζει την απαξίωση του Περίανδρου προς τη ΧΑ, είχε αναφέρει ότι έκανε αλισβερίσι με τους δικαστές για να του μειώσουν την ποινή.
"Ντροπή τους, ειδικά για τον αχάριστο Παναγιώταρο, που γνωρίζει από πρώτο χέρι τι έγινε στο επεισόδιο του 1998", είχε δηλώσει τότε στον κύκλο του ο Περίανδρος, ο οποίος μάλιστα φέρεται να είχε καταθέσει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση στον χρυσαυγίτη βουλευτή. Είχε δηλώσει επίσης πως "αν ανοίξω το στόμα μου θα διαλυθεί η Χρυσή Αυγή".
Αποκαλύπτει ονόματα
Στο ίδιο πνεύμα κινείται ο Ανδρουτσόπουλος και στους καταγεγραμμένους διαλόγους που αποκαλύπτει σήμερα το "Εθνος της Κυριακής". Μόνο που στις συνομιλίες αυτές ο Περίανδρος δεν μασάει τα λόγια του και μιλάει με ονόματα:
"Δεν μπορούν να μου κάνουν τίποτα (σ.σ.: οι χρυσαυγίτες). Με τρέμουν. Και δεν με τρέμουν επειδή μπορώ να τους γαμ... με τα χέρια και όχι μόνο. Εχω και τον νόμο στα χέρια μου. Αν ανοίξω το στόμα μου στέλνω φυλακή τον Παναγιώταρο για φυσικό αυτουργό για τα επεισόδια του '98 και ηθικό αυτουργό στέλνω φυλακή τον Μιχαλολιάκο", λέει στον συνομιλητή του με το όνομα Αστέριος.
Ο Περίανδρος όμως προχωρά σε ακόμη μία κρίσιμη διαπίστωση: "Η υπόθεσή μου εμένα τελειώνει 2018. Εγώ καταδικάστηκα ότι έκανα μία βίαιη έκνομη ενέργεια με άλλα 10 άτομα. Ποιοι είναι τα άλλα 10 άτομα; Από τη στιγμή που υπάρχει τελεσίδικη απόφαση, αυτοί τους οποίους εγώ θα ισχυριστώ ότι το έκαναν πάνε φυλακή. Τέλος. Αν πω λοιπόν την αλήθεια ότι ένας από αυτούς ήταν ο Παναγιώταρος και ότι εμένα με έβαλε ο Μιχαλολιάκος να το κάνω, ειδικά αυτήν την περίοδο, τώρα που καίγεται ο κ... τους, τελειώνουν αυτοί".
Οπως σημειώνει, ο Περίανδρος δεν θέλει να μπει στη διαδικασία να κατονομάσει τα υπόλοιπα μέλη του Τάγματος Εφόδου του 1998. Για τον λόγο αυτόν επισημαίνει: "Καταρχήν μόνος του μπορεί ο εισαγγελέας και ο ανακριτής να ζητήσουν να ανοίξει η υπόθεση του ’98. Εκκρεμεί φίλε, δεν έχει τελειώσει. Αυτό το ξέρει η Χρυσή (σ.σ: Αυγή)", σημειώνει με νόημα.
Μέσα από τα λόγια του Περίανδρου επιβεβαιώνονται για ακόμη μία φορά οι πρακτικές της ΧΑ, που παραμένουν αναλλοίωτες όλα τα χρόνια: όποιο μέλος βρεθεί κατηγορούμενο για εγκληματική πράξη, η στάση του ναζιστικού μορφώματος είναι "δεν σε ξέρω, δεν σε είδα", όπως επιχειρήθηκε και στην περίπτωση του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά. Επίσης, εκείνος που τελικά θα μιλήσει κατά της ΧΑ γίνεται "προδότης". Τέλος, όπως αποδεικνύεται και από τη δολοφονική επίθεση κατά του Δ. Κουσουρή, τα Τάγματα Εφόδου της ΧΑ λειτουργούσαν -τουλάχιστον- από το 1998.
Στις τηλεφωνικές συνομιλίες του Περίανδρου που κατεγράφησαν από τις διωκτικές Αρχές αποκαλύπτονται σημεία και τέρατα για το ένοχο παρελθόν του αρχηγού της ΧΑ και των υψηλόβαθμων στελεχών της. Πριν γίνει μισητό πρόσωπο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο, υπήρξε ο πιο στενός συνεργάτης του, δεύτερος τη τάξει στο ναζιστικό μόρφωμα.
Ακόμα και σήμερα οι χρυσαυγίτες τον θαυμάζουν και πολλοί εξ αυτών έχουν κρατήσει επαφή μαζί του, τον ενημερώνουν για τα εσωτερικά της ΧΑ και ενίοτε του ζητούν να επιστρέφει για να αναλάβει την οργάνωση.
Η εκπαιδευτική τάξη Πρωτεσίλαος
Αναμφισβήτητα είναι ένας από τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα πιο σκοτεινά μυστικά της Χρυσής Αυγής, τα οποία έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας. Το «Εθνος της Κυριακής» αποκαλύπτει ότι η «εκπαιδευτική τάξη Πρωτεσίλαος», που ίδρυσε τη δεκαετία του '90 ο Περίανδρος, αποτέλεσε το πρώτο τάγμα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης. Είχε στελεχωθεί από πρώην στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων, που ήταν εξοπλισμένοι με κοντόκαννες καραμπίνες και αναλάμβαναν... ειδικές αποστολές.
«Πριν ακόμα πάω φαντάρος, είχα μία ομάδα, τον Πρωτεσίλαο, ευτυχώς που έχουν φύγει οι φωτογραφίες, τώρα θα είχαμε άλλα προβλήματα. Είχα φοβερό υλικό. Δεν είναι τα κομάντο τα πραγματικά που αναφέρεις εσύ, είναι και τα κομάντο μέσα στη Χρυσή Αυγή που είχα φτιάξει εγώ τη δεκαετία τη δεκαετία του ’80 και του ’90. Οι οποίοι ήταν ουγκ φίλε. Γιατί ήταν παιδιά, από τις ομάδες στρατού που έχουμε περάσει τώρα εμείς ήδη, κατάλαβες; Είχα πάρει έτοιμους ανθρώπους, δεν τους έφτιαχνα εγώ εξαρχής. Και πάνω σ’ αυτούς δουλεύαμε συγκεκριμένα πράγματα.
Τώρα να τα λέω στα τηλέφωνα, τα ξέρανε οι υπηρεσίες. Και ήμασταν πολύ λιγότεροι, αλλά γαμ... και δέρναμε. Οχτώ με δέκα άτομα. Πηγαίναμε στα βουνά, κάναμε καταρριχήσεις, είχαμε κοντόκαννες, κάναμε πράγματα σε εποχές πολύ απαγορευμένες, όχι της μόδας. Πολύ δυνατά».
Η παραπάνω συνομιλία κατεγράφη από το «βαλιτσάκι» της Αντιτρομοκρατικής, λίγα 24ωρα μετά τη δολοφονία του 34χρονου μουσικού Παύλου Φύσσα. Ο Περίανδρος σχολιάζει με φιλικό του πρόσωπο τις αποκαλύψεις για τα τάγματα εφόδου και συγκεκριμένα της Τ.Ο. Νίκαιας, λέγοντας χαρακτηριστικά «αυτά τα έχουν αντιγράψει από μένα».
Στη συνέχεια αποκαλύπτεται ότι επί των ημερών του δρούσε η δική του ομάδα που εκπαιδευόταν στα βουνά και ήταν εφοδιασμένη με κοντόκαννες καραμπίνες. Και όπως αποδείχθηκε περίπου 20 χρόνια μετά, δεν είχε αλλάξει τίποτε από τότε.
Η Χρυσή Αυγή διοργάνωνε εθνικιστικές κατασκηνώσεις σε βουνά και καταρράκτες (Νέδα, λίμνη Πλαστήρα, φράγμα Φενεού) και βρέθηκε σημαντικός αριθμός τροποποιημένων καραμπινών, με τις οποίες Ηλ. Κασιδιάρης, Ν. Μιχαλολιάκος, I. Λαγός σκόπευαν κατά το πόρισμα Ντογιάκου να εφοδιάσουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Σχολιάζοντας τις αναφορές για δίωξη της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, ο Περίανδρος λέει στον συνομιλητή του: «Αμα γίνει αυτό, θα δεις πολύ κόσμο στη φυλακή φίλε».
«Είναι σκουπίδια». Και συνεχίζει λέγοντας «η έπαρση και η αλαζονεία δημιουργούν ύβρη και επιφέρουν τη Θεία Δίκη. Βρέθηκαν όλοι αυτοί οι ασήμαντοι σε μία θέση που δεν αντικατόπτριζε σε καμία περίπτωση της πραγματικές τους ικανότητες, αλλά και ούτε τις δυνάμεις τους, γιατί μπορεί να μην είσαι ικανός, αλλά να έχεις δύναμη. Δεν είναι ούτε αυτό. Είναι σκουπίδια. Είναι κότες. Ενα εκατομμύριο εν δυνάμει ψηφοφόροι και μπήκαν τα ΜΑΤ σε όλα τα γραφεία τους και δεν βρέθηκε ένας να τους σταματήσει, μία καθιστική διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία τους. Ολα για τη μαρμίτα, για το χρήμα. Εσύ ξέρεις τον Παναγιώταρο και απ’ αυτόν μπορείς να καταλάβεις τι είναι οι υπόλοιποι».
Οσο για τον δολοφόνο του Φύσσα, Γ. Ρουπακιά, τον αποκαλεί γενίτσαρο. «Ο άλλος πρώην ακροαριστερός, 45 χρονών έγινε χρυσαυγίτης για τα μεροκάματα, για να παίρνει χαρτζιλίκια και μαχαίρωσε για ψύλλου πήδημα, χωρίς να ξέρει τι σημαίνει αυτό. Ο γενιτσαρισμός σε όλο του το μεγαλείο». Για να πάρει την απάντηση από τον φίλο του: «Ο μάγκας αυτός που πέθανε, έχει αρχ... Εκατσε μόνος του με 30 άτομα απέναντι και όταν οι τρεις πέρασαν από απέναντι, φίλε έκατσε και μάλωνε μαζί τους.
Και όταν κατέβηκε ο άλλος κάτω, αυτή η κουράδα ο λαϊκός, μάλωσε και μαζί του και έφαγε τις μαχαιριές. Δηλαδή είχε απέναντι του 30 άτομα, τρεις του ήρθανε και είπε στους δικούς του και την κοπέλα του "φύγετε"».
Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η συνομιλία στην οποία αναφέρεται ότι ο Περίανδρος έχει πολλά ντοκουμέντα που θα βάλουν τον Κατέλη φυλακή (ο.ο.: νοηματικά προκύπτει ότι εννοεί τον Μιχαλολιάκο) και έχει καταχωρισθεί στη δικογραφία ως «Zl_33876882.wav».
Γιάννης: Μου λέει ο Αντώνης τι θα κάνει, θα κατεβάσει κόμμα. Ο Αντώνης; Να κατεβάσει κόμμα;
Με τίποτα.
Περίανδρος: Σας γράφει στα αρχ... του ο Αντώνης, πες του.
Γ. Δεν υπάρχει περίπτωση να ασχοληθεί με αυτά τα πράγματα ο Αντώνης. Εχει τελειώσει με αυτά.
Ο μόνος σκοπός που έχει ο Αντώνης αυτή τη στιγμή είναι να βάλει τον Κατέλη φυλακή. Και θα τον βάλει, γιατί έχει πολλά χαρτιά και ντοκουμέντα.
Με σβάστικες, με περιβραχιόνια και όλα αυτά που μου είπες να του πω. Λοιπόν, το μόνο που τον νοιάζει είναι οι ρουφιάνοι που τον έχουν δώσει για πράγμα που δεν έπραξε ποτέ να πάνε φυλακή.
Π. Τρόμαξε εκεί, Γιάννη;
Γ. Μαλ... δεν ήξερε τι να πει.
...........
Ο Περίανδρος επανέρχεται στην «υπόθεση Κουσουρή» και σε άλλη συνομιλία και μολονότι λέει πως δεν θέλει από δική του πρωτοβουλία να ξανανοίξει ο φάκελος, φαίνεται πως το επιθυμεί πολύ.
.......
Άγνωστος: Στον Ελεύθερο Κόσμο στηρίζουν ΧΑ. Αυτοί οι Ζαφειρόπουλοι.
Περίανδρος: Εκεί θέλανε να πάνε. Σου πω εγώ γιατί φίλε. Γιατί αν ανοίξει η υπόθεση του ’98 πάει ο Ζαφειρόπουλος φυλακή.
Δεν κατάλαβες γιατί; Τα ’χουνε βρει αυτοί μεταξύ τους. Ο Περίανδρος θα μας βάλει φυλακή και τέτοια.
Δεν ξέρεις; Τα ’χουνε πει αυτοί.
Α.: Καραγκιόζηδες.
Π.: Και λέω, μήπως να πάει και ο Ζαφειρόπουλος; Να δει το έργο;
Το μουν... Να γίνει από την Εισαγγελία αυτή η έρευνα, να μη γίνει από κάρφωμα δικό μου. Στο κάτω κάτω συνεντεύξεις έχουν γίνει.
Στη φωτογραφία βλέπετε το φοιτητή τότε Δημήτρη Κουσουρή μετά τον ξυλοδαρμό του σχεδόν μέχρι θανάτου, έξω από την Ευελπίδων.
 

http://news247.gr/eidiseis/koinonia/o_periandros_kaiei_th_xrysh_aygh_to_prwto_tagma_efodoy_me_ton_panagiwtaro_o_genitsaros_roypakias_kai_o_katman_mixaloliakos.3118150.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου