Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Καταγγελία φαντάρων από μια «ξεχασμένη μονάδα» στον Έβρο


«Λίγα άτομα, πολλές υπηρεσίες. Ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση είναι πράγματα άγνωστα για εμάς». Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί στο 173 ΝΕΑΠ στην Λεπτή Ορεστιάδας, μια «ξεχασμένη μονάδα» στον Έβρο, όπως αναφέρουν φαντάροι σε καταγγελία. Ωστόσο η διοίκηση του στρατοπέδου θυμήθηκε τις εξόδους όταν κάλεσε τους φαντάρους να αγοράσουν εξοπλισμό για μια άσκηση. «Δηλαδή τώρα που είναι να πληρώσουμε από την τσέπη μας αυτά που θα έπρεπε να έχουμε δωρεάν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε εξοδούχους; Ποιος κοροϊδεύει ποιον τελικά;», τονίζουν.

Ακολουθεί ολόκληρη η καταγγελία όπως δημοσιεύθηκε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων – Δίκτυο Σπάρτακος: «Είμαστε φαντάροι που υπηρετούμε στο 173 στην Λεπτή Ορεστιάδας σε μια μονάδα του Έβρου πραγματικά ξεχασμένη. Η κατάσταση για εμάς που υπηρετούμε εδώ, είναι μία και συγκεκριμένη εδώ και αρκετό καιρό. Λίγα άτομα, πολλές υπηρεσίες. Ελεύθερος χρόνος και ξεκούραση είναι πράγματα άγνωστα για εμάς
Η αναλογία υπηρεσιών-εξόδων  είναι περίπου σταθερή γύρω στο 7 μέσα και 1 έξοδο. Ενώ συνάδελφος μας έχει μείνει και 13 μέρες μέσα. Το ίδιο συμβαίνει και με τους συναδέλφους μας που έχουν υπηρεσία σε φυλάκιο. Ενώ σε άλλη μία περίπτωση συνάδελφος που ήρθε από προηγούμενη σειρά δεν είχε έξοδο για μήνες και μόνο 4 μέρες άδεια… Οι υπηρεσίες δεν γίνονται κάθε έξι ώρες όπως συνηθίζεται και είναι διαταγή, αλλά κάθε τέσσερις και για όσους έχουν υπηρετήσει γνωρίζουν καλά τι σημαίνει αυτό.
Έχουμε πολλούς ΕΠΟΠ αλλά κανένας δεν κάνει υπηρεσία,   ενώ με το που ήρθαν νέοι φαντάροι από την τελευταία σειρά, οι υπηρεσίες αυξήθηκαν και ουσιαστικά η κατάσταση παρέμεινε ίδια και αμετάβλητη .
Αυτοί την στιγμή είμαστε συνολικά 27 άτομα και η υπηρεσίες είναι περίπου 18. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ο διοικητής  Αντισυνταγματάρχης Γαλατάς  δεν κλείνει τις υπηρεσίες για να ξεμπλοκάρει την κατάσταση ενώ μπορεί και από την άλλη, για τις ανάγκες μια άσκησης με διανυχτέρευση σε σκοινάκια μας είπε πως θα μας δώσει έξοδο για να πάμε να αγοράσουμε κάποια πράγματα που απαιτούνται για την άσκηση όπως φακούς, νάυλον κλπ.
Δηλαδή τώρα που είναι να πληρώσουμε από την τσέπη μας αυτά που θα έπρεπε να έχουμε δωρεάν υπάρχει η δυνατότητα να έχουμε εξοδούχους; Ποιος κοροϊδεύει ποιον τελικά…»
Από την πλευρά του το Δίκτυο Σπάρτακος αναφέρει: «Αλήθεια αυτός είναι ο στρατός που ονειρεύεται το ΓΕΣ για τα παιδιά μας και θέλει να τα στρατεύσει και από τα 18, στρατεύοντας και τις γυναίκες; Ο υπουργός Δένδιας δεν χρησιμοποιεί το σπαθί του για να κόψει λεφτά από τους εξοπλισμούς έτσι ώστε να παρέχει τα αναγκαία για τους φαντάρους;». «Το Δίκτυο ζητάει να δοθεί άμεσα λύση και συστήνει στους φαντάρους της μονάδας «να βγουν παραπονούμενοι στην αναφορά απαιτώντας το δικαίωμα στο ‘’1-1’’ και να μην πληρώσουν τίποτα από τις τσέπες τους».
http://tvxs.gr/news/sti-skopia/kataggelia-fantaron-apo-mia-ksexasmeni-monada-ston-ebro


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου