Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΤΣΙΠΡΑΣ: Ο ΦΟΒΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Τσίπρας: Ο φόβος βρίσκεται στο στρατόπεδο της Μέρκελ

«Το 2012 με είχαν παρουσιάσει σαν το διάβολο, σαν αντιευρωπαϊστή», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην εφημερίδα «El Pais», η οποία τον χαρακτηρίζει ως τον πολιτικό που «τα γκάλοπ θέλουν ως τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας».
«Η Ελλάδα των 1,5 εκατ. ανέργων και των 3 εκατ. φτωχών δεν δίνει την εικόνα ευρωπαϊκής χώρας, αλλά ενός μεταπολεμικού σεναρίου», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην Ισπανίδα δημοσιογράφο, η οποία περιγράφει έναν πολιτικό «με αποφασιστικό τόνο και ήρεμη φωνή».
Απαντώντας σε ερώτηση για το αν μαλάκωσε το λόγο του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει: «Δεν λέω ψέματα στο λαό. Με βλέπετε εσείς να έχω μαλακώσει; Όχι βέβαια. Ο λόγος του ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει πιο ρεαλιστικός. Σήμερα ο φόβος βρίσκεται στο στρατόπεδο της Μέρκελ».
Ο ίδιος, απαντώντας στο τι θα πει στην Γερμανίδα καγκελάριο εάν τη συναντήσει ως πρωθυπουργός, σημείωσε: «Θα πω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι εχθρός της Ευρώπης. Απειλές είναι η πολιτική του Ραχόι, του Σαμαρά, της Μέρκελ. Η Ευρώπη πρέπει να διαλέξει ποιο μέλλον θέλει».
Τέλος, ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε πως δεν έχει μεγάλη σημασία εάν και τι θα δεχθεί η Μέρκελ, καθώς «η ΕΕ έχει 28 χώρες, η Ευρωζώνη 17 και έτσι η Γερμανία δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει εκ μέρους άλλων».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/523542/tsipras-o-fovos-vrisketai-sto-stratopedo-tis-merkel#ixzz3JWKvv82K



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου