Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Πολυτεχνείο: Αστυνομοκρατία και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην πορεία

politexneio-poreia2ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Υπό την «επιτήρηση» τουλάχιστον 7.000 αστυνομικών, ενστόλων και μη, και με προληπτική καταστολή (αστυνομικοί έλεγχοι σε κάθε γωνία του κέντρου και αναφορές για δεκάδες προσαγωγές), η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου τιμά τον αντιφασιστικό αγώνα, την κορύφωση για τα 41 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με την παλλαϊκή πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Οι πύλες του Πολυτεχνείου έκλεισαν λίγο μετά τις 13.00. Από τις 14.00 είναι κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο (κλειστό από τις 12) Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής και Αμπελόκηποι.

Γύρω στις 7 το απόγευμα, στην αμερικανική πρεσβεία έφθασε η κεφαλή αλλά και το μεγάλο μέρος της πορείας του Πολυτεχνείου. Μαζικότατη η συμμετοχή φοιτητών, εργαζομένων και φορέων, δακρυγόνα και κρότου - λάμψης κατά αντιεξουσιαστών πριν από λίγο, στο ύψος του Χίλτον. 
politexneio-mat-amerikaniki-presveia
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο πριν τις 7 μ.μ και, σύμφωνα με μαρτυρίες διαδηλωτών που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, οφείλονταν σε απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ εναντίον συγκεκριμένης συλλογικότητας του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού κινήματος. Οι διαδηλωτές αυτού του μπλοκ απάντησαν με πέτρες και φωτιές για να εξουδετερώσουν τη δράση των χημικών που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.
politexneio-poreia3
Αποτέλεσμα των επεισοδίων ήταν να κοπεί η πορεία περίπου στο μέσον της, με χιλιάδες διαδηλωτές να ακινητοποιηθούν σε όλο σχεδόν το μήκος της Βασιλίσσης Σοφίας, αλλά και πολλούς άλλους διαδηλωτές να συνεχίζουν μετά την πρεσβεία προς τη ΓΑΔΑ. 
politexneio-poreia-mat-akadimias
Στο ύψος της λεωφόρου Αλεξάνδρας σημειώθηκαν νέα επεισόδια καθώς αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να πλησιάσουν το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης.
politexneio-poreia-mat-sintagma
http://ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-kinitopoiiseis/10807-polytexneio-me-7-000-astynomikoys-kai-prolhptikh-katastolh,-tima-h-sygkybernhsh-ton-antifasistiko-agwna

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου