Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ Καταγγέλλει Μπαλτάκο για παρεμβάσεις

 

Εκδήλωση έντονων πιέσεων προς τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΛΑΓΗΕ) από τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης, Π. Μπαλτάκο, για εξωδικαστικό συμβιβασμό υπέρ των δύο εταιρειών ενέργειας Hellas Power και Energa, που υπεξαίρεσαν εκατοντάδες εκατομμύρια από το Δημόσιο, κατήγγειλε χθες στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Πετράκος.

Τις καταγγελίες του κ. Πετράκου, ωστόσο, διέψευσε κατηγορηματικά ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ, λέγοντας πως «ουδέποτε με πίεσε ο κ. Μπαλτάκος υπέρ του κ. Φλώρου. Υπάρχει έγγραφο με το οποίο ενημερώνω για τη συνάντηση. Ο κ. Μπαλτάκος απλώς παρακολουθούσε τη συζήτηση», τόνισε ο δικηγόρος του ΛΑΓΗΕ.
Πιέσεις
Νωρίτερα, πάντως, κατά την ακρόαση από τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής του προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Ν. Βασιλάκου, και επικαλούμενος επιστολή του δικηγόρου του ΛΑΓΗΕ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως ο κ. Μπαλτάκος (σύμφωνα με τον κ. Πετράκο ήταν συνήγορος των δύο εταιρειών) φέρεται να ασκούσε πιέσεις στον τελευταίο για εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας. «Πιέστηκε από τον συνήγορο των εταιρειών κ. Μπαλτάκο να γίνει συνάντηση για εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη διαιτησία της ΡΑΕ», τόνισε ο βουλευτής. Μάλιστα ανέφερε ότι ο συγκεκριμένος δικηγόρος «δέχθηκε πυροβολισμό στις 3 Νοεμβρίου και κατόπιν απέστειλε επιστολή στην οποία καταδεικνύει τους ηθικούς αυτουργούς της επίθεσης». Ο επικεφαλής της Αρχής δήλωσε ότι «δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος, ούτε μας αφορά», ενώ αναφερθείς στην ουσία της υπόθεσης είπε ότι η ΡΑΕ έκανε ό,τι μπορούσε επιβάλλοντας πρόστιμα εκατομμυρίων, τα οποία οι εταιρείες «πολέμησαν» δικαστικά για χρόνια. «Τελικά δικαιωθήκαμε το 2014», κατέληξε ο πρόεδρος της ΡΑΕ.
Γιώργος Πίκουλας

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64095682

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου