Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Γ.Γ.υπ.Υγείας: Είμαστε σε κατάσταση φρίκης και τρόμου! Οι δανειστές κάνουν κουμάντο στην Υγεία!

Σε μια απίστευτη παραδοχή προχώρησε η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου μιλώντας στο 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ασθενών - Patients in Power.

Τα μάτια τους έτριβαν όσοι βρέθηκαν στο 3ο συνέδριο των ασθενών όπου παρέστη μεταξύ άλλων και η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Χριστίνα Παπανικολάου. Η κ.Παπανικολάου προχώρησε σε μια απίστευτη παραδοχή για το τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια του μνημονίου...
στη χώρα μας και ειδικά στον τομέα της υγείας.

Με βάση τα όσα παραδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί ούτε να ...κουνήσει χωρίς να πάρει το πράσινο φως της τρόικας.
“Τα τελευταία 4-5 χρόνια είμαστε σε κατάσταση φρίκης και τρόμου. Ούτε το μπάτζετ της φαρμακευτικής δαπάνης δεν καθορίζεται από μας άλλα από τους δανειστές μας.

Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε. Ακόμη και να θέλουμε να την αυξήσουμε δεν μπορούμε” απεφάνθη η κ.Παπανικολάου, μεταφέροντας το πραγματικό κλίμα που επικρατεί στα χρόνια του μνημονίου και της τρόικας.
Κατά τα άλλα η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, επεσήμανε πως βρισκόμαστε σε μια Ευρώπη κρίσης και αναταραχής στα συστήματα υγείας.

Η μεγάλη δημοσιονομική πίεση, τα φάρμακα που γίνονται όλο και πιο ακριβά και η ραγδαία γήρανση του πληθυσμού απειλούν τη βιωσιμότητα των συστημάτων υγείας, υπογράμμισε και να συμπληρώσει πως χρειαζόμαστε νέες πολιτικές που να απαντούν σε αυτές τις προκλήσεις.


Της Δήμητρας Ευθυμιάδου από iatropedia μέσω zeidoron

http://greki-gr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_698.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου