Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΠ ΤΟ Β' ΚΑΙ Γ΄ ΤΡΙΜΗΝΟ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ Η ΕΛΣΤΑΤ

(Παρ. 14/11/14 - 17:40, Σάββ. 16:29)
ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ''ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ''  
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ Η ΑΝΟΔΟΣ, ΕΝΩ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ & ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΣΗΜΕΙΩΝΟΥΝ ΠΤΩΣΗ
Με πανηγυρισμούς που υποτιμούν τη νοημοσύνη του δοκιμαζόμενου λαού και οι οποίοι συχνά προκαλούν αλλεργία στα εκατομμύρια των ανέργων και των εξαθλιωμένων , υποδέχθηκε η κυβέρνηση την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ που αναφέρει ότι στο τρίτο τρίμηνο του έτους σημειώθηκε ανάπτυξη της τάξης του 1,7% σε ετήσια βάση (σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013) και 0,7% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο .

Οικονομικοί παρατηρητές σημείωναν στην Iskra την επιφύλαξη τους για τα ως άνω στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά και χωρίς κανένα έλεγχο ο υπόδικος πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ κ. Γεωργίου, ενώ τόνιζαν ότι η αύξηση που εμφανίζεται στο ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου αλλά και οι όποιες επιδόσεις των προηγουμένων τριμήνων, οφείλονται αποκλειστικά στο παρουσιαζόμενο μεγάλοτουριστικό ρεύμα προς τη χώρα μας, εξαιτίας κυρίως των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άλλεςμεσογειακές χώρες.

Οι ίδιοι κύκλοι τόνιζαν ότι είναι εντυπωσιακή αυτή η εμφανιζόμενη αύξηση του ΑΕΠ σε μία περίοδο που τόσο η βιομηχανική παραγωγή όσο και οι εξαγωγές αγαθών παρουσιάζουν με βάση τα επίσημα στοιχεία πτώση.
Να σημειώσουμε, όπως τονίζουν οικονομικοί παρατηρητές, ότι η ανάπτυξη που εμφανίζει ο Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ στο β’ και γ΄ τρίμηνο προκύπτει από μία αυθαίρετη, μάλλον, αναθεώρηση τωνστοιχείων του προηγούμενου διαστήματος, ενώ είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι η ΕΛΣΤΑΤ ομιλεί για ανάπτυξη το α΄ 9-μηνο του 2014 όταν το ΑΕΠ του 9-μηνου του 2014 σε τρέχουσες τιμές είναι μικρότερο, λόγω αποπληθωρισμού, κατά 3.75 δις σε σχέση με το ΑΕΠ του 9-μηνου του 2013!!!
ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΒΡΙΤΗΣ
Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18492:elstat-toyrismos&catid=60:anaptixi&Itemid=184

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου