Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Καταδίκη χρυσαυγιτών για τους ξυλοδαρμούς Ρομά στο Αιτωλικό



Κάθειρξη οκτώ μηνών με αναστολή επέβαλε την Τρίτη το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μεσολογγίου στα τρία άτομα που συνδέονται με τη φερόμενη ως εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή», για την επίθεση εναντίον της Ρομά, Παρασκευής Κοκόνη και του ανιψιού της, Κώστα, στο Αιτωλικό τον Οκτώβριο του 2012.

Ενδεικτικά, πρόκειται για τους Ιωάννη Καραδήμα, Σωτήρη Καρβέλη και Παναγιώτη Σταμούλη, οι οποίοι φέρονται ως υπεύθυνοι για το περιστατικό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», μαζί με την υπόθεση αυτή περιλαμβάνονται κι άλλες τέσσερις επιθέσεις μελών της νεοναζιστικής οργάνωσης κατά των Ρομά στο Αιτωλικό, οι οποίες ήδη βρίσκονται και στο πόρισμα του αρμόδιου εισαγγελέα, Ισίδωρου Ντογιάκου, για την «Χρυσή Αυγή».
Οι κατηγορούμενοι, που άσκησαν έφεση, υπερασπίστηκαν μόνοι τους τον εαυτό τους, χωρίς δικηγόρο. Ισχυρίστηκαν ότι την ώρα του επεισοδίου βρίσκονταν σε άλλο σημείο και παρουσίασαν μάρτυρα προς απόδειξη του ισχυρισμού τους, ο οποίος προφανώς δεν έπεισε το δικαστήριο.
Ωστόσο, όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η παρουσίαση μιας φωτογραφίας που έδειξε στο δικαστήριο η πολιτική αγωγή, η οποία δείχνει τον Καραδήμα στο πλευρό του χρυσαυγίτη βουλευτή Κ. Μπαρμπαρούση κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη λαϊκή αγορά του Μεσολλογίου το Σεπτέμβριο του 2012.
http://tvxs.gr/news/ellada/katadikes-gia-toys-ksylodarmoys-roma-sto-aitoliko-apo-xrysaygites

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου