Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Δύσκολοι καιροί για "σουπιές"



Γράφει ο mitsos175
Ο ένας κασσιδιάρης παραιτήθηκε. Από υφυπουργός. Όμως παραμένει στη συμμορία της νέας δικτατορίας. Γιατί μπορεί θέλει ο κλώνος του κασσιδιάρη, ο σαμαράς, να κάνει άνοιγμα στους κεντρώους ψηφοφόρους, μπορεί να θέλει να κρύψει το ναζισμό του, αλλά η χαρά δεν τον αφήνει.


Εντελώς υποκριτικά ζήτησε την παραίτηση του νεοναζί όχι γιατί είναι αντίθετος, αλλά ακριβώς για να "θολώσει τα νερά". Δύσκολοι καιροί όμως για "σουπιές" δοσίλογε πρωθυπουργέ και μαριονέτα δανειστών. ΔΕΝ συμφωνώ με την άποψη ότι ο πρωθυπουργός "έκανε το αυτονόητο" γιατί ΔΕΝ το έκανε. Έκανε μια αναγκαστική κίνηση. 

Δεν τον θέλει στην κυβέρνηση αλλά στο κόμμα τον θέλει! Γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που κλείνει το μάτι στην επίσημη ακροδεξιά η "ανεπίσημη χρυσή αυγή". Όμως η τακτική του να προσπαθήσει να προσελκύσει ψήφους και από το κέντρο και από το φασισμό γυρνάει σύντομα μπούμερανγκ. Και χάνει και τα αυγά και τα πασχάλια.

Ο ναζί δεν είναι μόνο λόγια. Αν ήταν έτσι δεν θα ανησυχούσαμε τόσο. Αυτά που έκανε η χρυσή αυγή ήταν εγκληματικά. Ήταν σύμφωνα με τα πιστεύω της κι αυτό ακριβώς είναι το επικίνδυνο για το συνάνθρωπο. Για να το πω με παράδειγμα: Επειδή γουστάρει ο καρχαρίας το αίμα δαγκώνει τον πληγωμένο. Αν ήταν χορτοφάγος δεν θα ήταν επικίνδυνος. Τα έργα της "χρυσής αυγής" και της "νέας δημοκρατίας" είναι εγκληματικά, γιατί ωθούνται από λάθος απόψεις κι απάνθρωπες ιδεολογίες. Και αντίστροφα ντύνουν τα σαδιστικά κόμπλεξ τις απάνθρωπες πράξεις τους με "ιδεολογία" για να μην φαίνονται απλοί εγκληματίες. Είναι η ουσία του καπιταλισμού και το διπλό πρόσωπο της δεξιάς.
 
Ο σαμαράς είναι φασίστας όπως και ο κασσιδιάρης. Φαίνεται ο ναζισμός στα έργα, στα αποτελέσματα. Κανείς από τους δύο δεν παραδέχεται αυτό που είναι. Και οι δύο μιλούν για το καλό της "πατρίδας", όπως όμως αυτοί την εννοούν. Λέγοντας Ελλάδα οι κομπλεξικοί νεοναζί βγάζουν έξω όσους αυθαίρετα δεν γουστάρουν: Τους φτωχούς, όσους αντιστέκονται, όσους έχουν λογική να σκεφτούν, τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Και οι δύο βρίσκουν εξιλαστήρια θύματα. Ο κασσιδιάρης τους πρόσφυγες, ο σαμαράς, ανάλογα με ποιον έχει στόχο κάθε φορά, βρίζει όλους τους εργαζόμενους.
 
Και η χρυσή αυγή μοιράζει υποσχέσεις και δίνει ψίχουλα σε σύγκριση με αυτά που παίρνει, όπως ακριβώς η ΝΔ. Για το ίδιο σκοπό, το άλλοθι. Θα κάνουν πχ ομιλίες οι γαλάζιοι για να μοιράσουν ένα διακοσάρι σε μερικούς, λες και μ' αυτό θα αντιμετωπιστεί η συνεχής μείωση του εισοδήματος. "Να σε κάψω Γιάννη, να σ' αλείψω λάδι". Από την άλλη παίρνουν μάτσο τα φράγκα κάθε μήνα με τον πιο άδικο φόρο που έγινε ποτέ. Τον ΕΝΦΙΑ. Και με χιλιάδες άλλους τρόπους.
 
Απολύουν εργαζόμενους και προσλαμβάνουν δούλους που τους τρομοκρατούν, όπως ακριβώς τα SS στα στρατόπεδα εργασίας. "Η εργασία απελευθερώνει" έγραφε ο Χίτλερ. Απελευθερώνει ωράρια, απελευθερώνει συμβάσεις, απελευθερώνει αργίες, συμπληρώνει ο μαθητής του ο σαμαράς, ενώ φυλακίζει ανθρώπους. Η ίδια άποψη, ο ίδιος παραλογισμός με άλλα μέσα. Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δείχνουν ποιός πραγματικά πιστεύει τι. Η σύλληψη χωρίς λόγο, η καταστολή, η βία και η τρομοκρατία, η σπίλωση, η προπαγάνδα και τα ψέματα βρωμάνε φασισμό. Όπως βρωμάει από μακριά η δουλικότητα στους πλούσιους. Σαν "γνήσιοι (παπ )άριοι" προσφέρουν ακόμη μια φορά τις υπηρεσίες τους στην πλουτοκρατία που τους στηρίζει.
 
Οι εργαζόμενοι έλληνες και ξένοι αντικατέστησαν τους εβραίους και αιχμαλώτους στα εργοστάσια των πλουσίων. Τότε ήταν τα πολυβόλα, τώρα είναι η κάρτα του ΟΑΕΔ. Τότε ήταν ο υποσιτισμός, στα στρατόπεδα τώρα τον μετέφεραν στα σχολεία. Νέες τεχνικές αλλά η ουσία ίδια. Είναι λοιπόν η μπόχα των έργων του σαμαρά που δείχνει τι ακριβώς είναι. Ένας ακόμα γερμανοτσολιάς και τίποτα άλλο... 

  

http://gregordergrieche.blogspot.gr/2014/11/blog-post_64.html#more



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου