Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Νίκος Χατζηνικολάου: ένας Πρετεντέρης με αντιμνημονιακό μακιγιάζ

Tο σαββατοκύριακο ήρθε πάλι στο προσκήνιο το θέμα με τις τηλεφωνικές συνομιλίες Χατζηνικολάου – Μαρινάκη, που αποκαλύφθηκαν στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τα κυκλώματα στο ποδόσφαιρο. Στις συνομιλίες αυτές, ο δημοσιογράφος φέρεται να παρεμβαίνει στην κόντρα Σαμαρά – Μπακογιάννη, λίγο πριν τις δεύτερες εκλογές του 2012, ώστε η η Μπακογιάννη να παραμερίσει τις διαφορές της με τον Προεδρο της ΝΔ και να επιστρέψει στην παράταξη (θυμίζουμε ότι η Ντόρα Μπακογιάννη εκείνη την περίοδο είχε σχηματίσει την Δημοκρατική Συμμαχία). Μάλιστα, ο Χατζηνικολάου, φέρεται να επισημαίνει τον κίνδυνο στον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, ότι αν αυτές οι δύο πολιτικές προσωπικότητες δεν συνεννοηθούν, τότε...
θα δούμε τον Τσίπρα Πρωθυπουργό.

Με την δημοσίευση αυτών των συνομιλιών, αρκετοί εξεπλάγησαν. Ακόμα και κόσμος που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πίστευε αυτά που διάβαζε. Η αλήθεια, όμως είναι διαφορετική. Ο Νίκος Χατζηνικολάου ποτέ δεν ήταν υποστηρικτικός, ή έστω ανεκτικός προς μια διαφορετική πρόταση διακυβέρνησης. Κάθε Κυριακή, από το άρθρο του στην Real news, επαναλαμβάνει το σενάριο του μεγάλου συνασπισμού, μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ. Καλεί συνεχώς τα δύο μεγάλα κόμματα να συνεννοηθούν, να μιλήσουν, να τα βρουν. Γνωρίζοντας, ότι η ΝΔ είναι στο καναβάτσο, ο στόχος του Χατζηνικολάου είναι να ανακόψει την φόρα του ΣΥΡΙΖΑ και την πιθανότητα μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Ο Χατζηνικολάου είναι ένας συστημικός μεγαλοδημοσιογράφος, που στο μόνο που διαφέρει απο τον Πρετεντέρη είναι ότι ταυτόχρονα είναι και επιχειρηματίας των media. Διείδε την τάση του κόσμου προς αντιμνημονιακές θέσεις και αποφάσισε να γυρίσει το τιμόνι, σχεδόν από την αρχή της κρίσης. Η επιλογή αυτή του βγήκε. Ο σταθμός του είναι πρώτος σε ακροαματικότητα, σπάζοντας την πρωτοκαθεδρία του ΣΚΑΪ. Ας μην εκπλήσσονται κάποιοι. Αυτή, η μεταστροφή, δεν κάνει τον Χατζηνικολάου, λιγότερο δεξιό, ούτε του απαγορεύει να συμμετέχει παρασκηνιακά στους μηχανισμούς της Νέας Δημοκρατίας, που τόσο καλά γνωρίζει, ήδη από την δεκαετία του ’80.


Από nostimonimar

http://greki-gr.blogspot.gr/2014/11/blog-post_653.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου