Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Αποτροπή πλειστηριασμού στο ειρηνοδικείο Νέας Ιωνίας.



Δεκάδες αλληλέγγυοι πολίτες της Ν. Ιωνίας και της Ν. Φιλαδέλφειας καθώς και μέλη συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς απέτρεψαν με την δυναμική παρουσία τους τον διπλό πλειστηριασμό οικίας πολιτών της Ν. Φιλαδέλφειας. 

Τον πλειστηριασμό επεχείρησε η ALPHA BANK εις βάρος μητέρας και κόρης κατόχων οικογενειακής οικίας. Δεν εμφανίστηκαν ούτε οι εκπρόσωποι-δικηγόροι της τράπεζας αλλά ούτε και κανένα "κοράκι". 

Παράλληλα ήταν προγραμματισμένος τρίτος πλειστηριασμός σπιτιού εις βάρος οφειλέτη του ΙΚΑ. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε η εκπρόσωπος-δικηγόρος του ΙΚΑ που αναγκάστηκε να αποχωρήσει κάτω από τη δυναμική παρουσία των αλληλέγγυων πολιτών.


Παρέστησαν μέλη της Αλληλεγγύης για όλους, της πρωτοβουλίας "Πλειστηριασμοί-Stop", του ΕΠΑΜ, των ΑΝΕΛΛ, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καθώς και μέλη συλλογικοτήτων από τη Ν.Ιωνία, τη Ν. Φιλαδέλφεια, τα Εξάρχεια, το Ν. Ηράκλειο. Παρέστησαν ακόμη δημοτικοί σύμβουλοι των γειτονικών δήμων και η αντιδήμαρχος Όλγα Κατημερτζή από τη Ν.Ιωνία.

Οι συγκεντρωμένοι με το σύνθημα κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη διαδήλωσαν την απόφασή τους να συγκεντρώνονται στο ειρηνοδικείο κάθε Τετάρτη που θα έχει πλειστηριασμό.
Η κινητοποίηση καλύφθηκε με μεγάλη δημοσιότητα από τον Ρ/Σ το "Κόκκινο", την ΕΡΤ-Open, εφημερίδες και τηλεοπτικό σταθμό.

http://dikaex.blogspot.gr/2014/10/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου