Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Φωτορεπόρτερ καταγγέλει ότι χτυπήθηκε από ΜΑΤ



Στο στόχαστρο της αστυνομικής βίας μπαίνουν για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι στον Τύπο, με τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Λιάκο να καταγγέλλει ότι δέχτηκε χτύπημα με γκλομπ από αστυνομικό των ΜΑΤ στο κεφάλι, στα επεισόδια που ξέσπασαν μετά τη φοιτητική πορείας που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας. Λίγες ώρες νωρίτερα ένας άλλος φωτορεπόρτερ είχε αναγκαστεί σε εξακρίβωση στοιχείων ενώ έκανε τη δουλειά του.

Το πρωί της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος με αντιπροσωπία της Ένωσης είχαν μεταβεί στη ΓΑΔΑ, όπου ενημέρωσαν τον ΓΑΔΑρχη για το περιστατικό της εξακρίβωσης. Εκείνος επικοινώνησε με τον διοικητή των ΜΑΤ, και του έκανε αυστηρές συστάσεις, διαβεβαιώντας τους φωτορεπόρτερ ότι θα εργάζονται υπό ασφάλεια, όπως άλλωστε προβλέπει το Σύνταγμα, οι νόμοι, μέχρι και οι κανόνες εμπλοκής σε εμπόλεμη ζώνη.
Αργά το βράδυ της Πέμπτης, γνωστοποιήθηκε πως διατάχθηκε κατεπείγουσα έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και προανάκριση από τη ΓΑΔΑ για το συγκεκριμένο ζήτημα.
http://tvxs.gr/news/internet-mme/fotoreporter-kataggelei-oti-xtypithike-apo-mat

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου