Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΠΑ: Μέσα συνεδριάζει η Σύγκλητος, έξω φοιτητές και ΜΑΤ



Κλίμα έντασης επικρατεί έξω από το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, στα Προπύλαια, όπου ομάδα περίπου 30 φοιτητών ζητάει να συμμετάσχει στη συνεδρίαση της Συγκλήτου, που είναι σε εξέλιξη.
Έξω από την είσοδο, επί της οδού Ρήγα Φεραίου, η οποία είναι κλειστή, βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι φοιτητές φωνάζουν συνθήματα κατά του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών, αλλά με ικανό αριθμό μελών της Συγκλήτου ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία και να έχουν ισχύ οι αποφάσεις που θα ληφθούν.
Σύμφωνα με τον νόμο- πλαίσιο για τα ΑΕΙ, στη Σύγκλητο οι φοιτητές εκπροσωπούνται με έναν προπτυχιακό φοιτητή, έναν μεταπτυχιακό και έναν υποψήφιο διδάκτορα.
Αντίθετα οι φοιτητές που έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κεντρικό κτίριο του ΕΚΠΑ ζητούν να εκπροσωπηθούν όλοι οι φοιτητικοί σύλλογοι.
Ένταση δημιουργήθηκε και όταν εξήλθε του κτιρίου η εκπρόσωπος των διοικητικών υπαλλήλων στη Σύγκλητο, με αποτέλεσμα, στη συνέχεια να μην της επιτραπεί η είσοδος, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδρασή της.
Η συνεδρίαση πραγματοποιείται σήμερα, έπειτα από τη διακοπή που προκλήθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση όταν ομάδα φοιτητών εισέβαλε στην αίθουσα.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/ekpa_mesa_synedriazei_h_sugklhtos_eksw_foithtes_kai_mat.3116715.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου