Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Φωτογραφίες: Το σκληρό 24ωρο μια εκδιδόμενης μητέρας τριών παιδιών στη Δανία




Το βλέμμα της Bonnie Cleo Andersen αντανακλά την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει κάθε μέρα προσπαθώντας να επιβιώσει και να μεγαλώσει τα τρία παιδιά της.
Είναι μητέρα της 16χρονης Michella, του 15χρονου Oliver και του 6χρονου Noa. H Bonnie είναι μια αυτοπασχολούμενη εκδιδόμενη γυναίκα που εργάζεται καθόλα νόμιμα σε ένα μικρό σπίτι σε χωριό της ανατολικής Δανίας.
Το 24ωρο της απαθανατίζεται από τον φακό της Marie Hald που μίλησε στη Huffington Post.
Τα καρέ παρουσιάζουν το γεμάτο τατουάζ αδύνατο κορμί της Bonnie, τα παιδιά της, το σπίτι της, τους πελάτες της και εστιάζουν στο πρόσωπο της που αντανακλά τον πόνο, την αγωνία αλλά και την τρυφερότητα της ως μητέρα.
Πρόκειται για μια σπάνια απεικόνιση της καθημερινής ζωής μιας γυναίκας που προσπαθεί να βγάλει τα προς το ζην χαρίζοντας ηδονή σε άγνωστους και ανώνυμους για εκείνη άνδρες.
Η Marie Hald προσέγγισε την Bonnie, τη γνώρισε και με τη σύμφωνη γνώμη της προχώρησε στο νέο της project. Δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με κάτι τέτοιο μιας και στην καριέρα της την κεντρίζει συχνά το θέμα της πορνείας η οποία ασκείται σαν νόμιμο επάγγελμα στη Δανία.
Σημειώνει πως δεν ήθελε να βρει και να δουλέψει με μια γυναίκα που αντανακλά την στερεοτυπική εικόνα μίας ιερόδουλης.
"Ήθελα να βρω ήταν μία γυναίκα με οικογένεια, που ζούσε μια κανονική ζωή. Έτσι, βρήκα την Bonnie", δηλώνει η Hald.
Την εντόπισε μέσω ενός website και την επισκέφθηκε στον οίκο ανοχής όπου δουλεύει. Εκεί μίλησαν για ώρες. Με τον καιρό γνώρισε όλα τα μέλη της οικογένειας της και έγιναν φίλοι.
Μητέρα, πόρνη, άνθρωπος, οι πολλαπλοί ρόλοι μιας γυναίκας σαν την Bonnie
Η 39χρονη εκδιδόμενη της αποκάλυψε ότι άρχισε να ασκεί αυτό το επάγγελμα από την ηλικία των18 καθώς είχε ανάγκη από χρήματα. Μαζί με μία φίλη της απευθύνθηκε σε ένα "σπίτι" όπου βρήκε δουλειά και παρότι δεν αισθανόταν άνετα στην αρχή, συνέχισε να εργάζεται εκεί για να επιβιώσει.
Πλέον, εργάζεται σε ένα μικρό χωριό της Δανίας όπου την επισκέπτονται πελάτες από τις 09:00 έως τις 16:00, ενώ αναφέρει ότι πληρώνει τους φόρους της κανονικά. Μετά τη βάρδια της, παίρνει τα παιδιά της από το σχολείο και πηγαίνουν στο σπίτι τους σε ένα κοντινό χωριό, το όνομα του οποίου δεν αποκαλύπτει.
Τα δύο μεγαλύτερα παιδιά της ξέρουν τα πάντα για τη δουλειά της και μόνο ο μικρός Noa πιστεύει ότι εκείνη είναι καθαρίστρια.
Πολλές φορές, η Michella και ο Oliver έχουν πέσει θύματα bullying εξαιτίας της εργασίας της μητέρας τους.
Η Bonnie ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της και μαζεύει χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Όταν εκείνη ήταν παιδί οι γονείς της την έπαιρναν μαζί τους στα μπαρ που σύχναζαν αντί να τη στέλνουν στο σχολείο και λίγα χρόνια αργότερα ο πατέρας της φυλακίστηκε με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας.
Όπως λέει, δεν θέλει τα παιδιά της να ακολουθήσουν τη δική της δουλειά και θα ήθελε να ασχοληθούν με κάτι άλλο στη ζωή τους.
Απαντώντας στο αν θα άλλαζε επάγγελμα, η Bonnie λέει πως θα το έκανε αν έβγαζε τα ίδια λεφτά. Ωστόσο, η τωρινή εργασία της είναι  αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά, ακόμα κι αν τις περισσότερες φορές είναι αναγκασμένη να ανέχεται και να υπομένει τους πελάτες της.
Οι δηλώσεις της ιερόδουλης έγιναν στη φωτογράφο, η οποία υπογραμμίζει πως και εκείνη και η ίδια η Bonnie, θέλουν να παρουσιάσουν την καθημερινότητα της εκδιδόμενης με τρόπο ωμό, έτσι όπως ακριβώς είναι για να μην τρέφει ο κόσμος αυταπάτες.

Με τον "γυμνό φακό" της Hald:

















http://news247.gr/eidiseis/kosmos/People-world/fwtografies_to_sklhro_24wro_mia_ekdidomenhs_mhteras_triwn_paidiwn_sth_dania.3116847.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου