Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Αλεξόπουλος: Δεχόμουν απειλές – Υπήρχε «κρυφή ατζέντα» στη Χρυσή Αυγή

Ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή το προηγούμενο διάστημα, κατά την απολογία ενώπιον των ανακριτριών δήλωσε πως δεχόταν απειλές τόσο σε βάρος του όσο και σε βάρος της οικογένειάς του από τη νεοναζιστική οργάνωσης.

Μεταξύ άλλων ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος αναφέρθηκε στην «κρυφή ατζέντα της Χρυσής Αυγής», η οποία όπως είπε δεν ήταν γνωστή σε εκείνον και σε άλλους βουλευτές του κόμματος. Σημείωσε πως αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και από τότε, όπως κατήγγειλε, ξεκίνησαν οι απειλές κατά του ίδιου και μελών της οικογένειάς του.
«Όταν έμαθα ότι ο Ρουπακιάς δεν ήταν ένας απλός τυχαίος όπως τον περιέγραφαν θέλησα να ανεξαρτητοποιηθώ. Τότε άρχισαν να με απειλούν να προσέχω να μην τους προδώσω, να μην γίνω ρουφιάνος.. Μου είπαν "πρόσεξε, έχεις γυναίκα και παιδί, ο εμφύλιος είναι ο πιο αιματοβαμμένος και έχει και παράπλευρες απώλειες". Το ίδιο περίπου μοτίβο χρησιμοποίησαν και στις απειλές στο κατάστημα της νύφης μου», ανέφερε.
Όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει ποιος τον απειλούσε ο Αλεξόπουλος απάντησε πως «οι συγκεκριμένοι λειτουργούν με πρακτικές μπράβων της νύχτας». «Απειλούν πρώτα στα πιο αδύναμα σημεία, δηλαδή παιδιά, συγγενείς, περιουσία και στη συνέχεια προχωρούν στην εκτέλεση της απειλής», τόνισε. «Προέρχονται από το χώρο της Χρυσής Αυγής, και αυτό φαίνεται και από το περιεχόμενο του φέιγ βολάν που με καλεί να παραδώσω την έδρα μου, που με κατηγορούν ως φίλο των Εβραίων, ως επισκέπτη σε μασονικές στοές κ.λ.π.»
Ωστόσο εκτιμά πως «είναι από τοπικό επίπεδο λόγω της προφοράς και των γνώσεων για την οικογένειά μου». «Αν καταλάβαινα κάποιων θα τον κατέδιδα», είπε.
Σχετικά με την «κρυφή ατζέντα» της νεοναζιστικής οργάνωσης δήλωσε πως αυτή διαμορφωνόταν από το πολιτικό συμβούλιο και την Κεντρική Επιτροπή. «Ίσως όχι από όλους όσους ήταν στην Κεντρική Επιτροπή αλλά από αυτούς που ήταν κοντά στον Μιχαλολιάκο». 
Όταν ρωτήθηκε για τις ασκήσεις στρατιωτικού τύπου που οργάνωνε η Χρυσή Αυγή στις κατασκηνώσεις της είπε πως «όσοι έπαιρναν μέρος σε αυτές έβγαζαν το σύνδρομο κατωτερότητας που είχαν». «Δεν μπορώ να καταλάβω την ψυχοσύνθεση των ατόμων αυτών.. Πρόκειται για ψυχοσύνθεση με λανθάνουσες προοπτικές. Συνήθως τα άτομα αυτά έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας και βγάζουν έναν ψεύτικο εαυτό», πρόσθεσε.
Επίσης ανέφερε πως καταδικάζει τις επιθέσεις κατά μεταναστών που έχουν σημειωθεί από χρυσαυγίτες σε όλη την Ελλάδα και υποστήριξε πως «δεν τις ήξερε». «Είμαι Έλληνας εθνικιστής που πιστεύει στη νομιμότητα», ανέφερε για να διαχωρίσει τη θέση του από τα υπόλοιπα στελέχη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

http://tvxs.gr/news/ellada/aleksopoylos-dexomoyn-apeiles-%E2%80%93-ypirxe-%C2%ABkryfi-atzenta%C2%BB-sti-xrysi-aygi


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου