Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Τοποθετήσεις στελεχών στη Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ/ ΕΚΜ, (Zήτω ο σύντροφός σας, Δικηγόρος του Σγουρού των ΣΔΙΤ και των σκουπιδοεργολάβων)!



«Με τη Συνδιάσκεψη, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα βήμα μπροστά για τη συγκρότηση της αριστεράς του 21ου αιώνα, για σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία, τόνισε στην τοποθέτησή του», στο πλαίσιο των εργασιών της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του κόμματος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Βαδίζουμε με το πρόγραμμα και την ηγεσία που μας πήγε στο 27%, δεν ξεκινάμε από το μηδέν», είπε ο κ. Παπαδημούλης επικρίνοντας τις δυνάμεις που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κρίση. Πρόσθεσε ότι στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεκδικεί την αυτοδυναμία και το ΠΑΣΟΚ θα διεκδικεί το 3%. Ο κ. Παπαδημούλης, απαντώντας ουσιαστικά σε συζητήσεις για τον ιδεολογικό χαρακτήρα της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι η πορεία δεν είναι ούτε στροφή αριστερά, ούτε στροφή δεξιά, αλλά προχωράμε μπροστά. Για την κυβερνητική προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε ότι είναι ανάγκη το κόμμα να κερδίσει τις συνειδήσεις και να αναπτύξει την ενότητα των δυνάμεων της αριστεράς, αλλά και ευρύτερων αντιμνημονιακών δυνάμεων.

Η βουλευτής Ζωή Κωνσταντοπούλου, στην ομιλία της τόνισε ότι «σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει αποφασιστικό βήμα στη λεωφόρο της ελπίδας» και πρόσθεσε ότι ο κόσμος της αριστεράς και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι «η δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και τη διαφάνεια και μπορεί να γίνει καταφύγιο αλληλεγγύης για όσους ωθούνται στο περιθώριο από τις δυνάμεις που έφεραν τον λαό σε αυτή την κρίση». Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου είναι «δύναμη ανατροπής και θα αγωνιστεί για να αποτρέψει την καταστροφή της χώρας». Όταν οι αντίπαλοι λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει εμπειρία διακυβέρνησης, η απάντηση είναι «ευτυχώς», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και αναφέρθηκε στην «εμπειρία διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ», που έφεραν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση. Εμείς, πρόσθεσε, έχουμε εμπειρία αγώνων, σύγκρουσης και διεκδίκησης, υπεράσπισης των αδυνάτων και αυτό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό σε αυτήν τη συγκυρία.

Ο βουλευτής Α. Μητρόπουλος, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να σταματήσει την κοινωνική καταστροφή και να αποδείξει στα μνημονιακά κόμματα ότι η διαχείρισή τους ήταν λανθασμένη. Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για ενότητα μέσα σε ένα σύγχρονο κόμμα, με τάσεις, αλλά με ενιαία γραμμή, ώστε να καταδειχθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μόνη αξιόπιστη δύναμη που με τη συμπαράσταση του λαού, θα βγάλει τη χώρα από την παγίδα της υπανάπτυξης.
Πηγή: AΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου