Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Περιφερειάρχης, πρώην βουλευτές οι πρωταθλητές του real estate


Έκπληξη προκαλεί ο αριθμός των ακινήτων που κατέχουν πρώην βουλευτές, πρόεδροι κομμάτων αλλά και περιφερειάρχες, βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν από τη Βουλή.

Πλούσιο είναι το «πόθεν έσχες» του νυν περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστού και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη και του πρώην αντιπροέδρου, Θόδωρου Πάγκαλου.



Ο κ. Αγοραστός κατέχει 37 ακίνητα, περίπου 150.000 ευρώ, κατέχει 730.000 ευρώ σε διάφορες τράπεζες και 970 λίρες Αγγλίας.




Κατέχει επίσης μετοχές της τρ. Πειραιώς, της Τράπεζας Αττικής, της βιομηχανίας Λούλη, των ΕΛ.ΠΕ, της Eurobank, της Πήγασος κ.α.

Ο μακρύς κατάλογος ακινήτων του κ. Βουλγαράκη


Τα ακίνητα του Θόδωρου Πάγκαλου


Συνολικά 41 ακίνητα - οικόπεδα κατέχει ο βουλευτής της Ν.Δ Γιάννης Ανδριανός. Τα περισσότερα από τα ακίνητα προέρχονται από γονική παροχή και κληρονομιές στην περιοχή Επιδαύρου - Αργολίδα. Διαθέτει επίσης 317 χιλιάδες ευρώ σε τραπεζικές καταθέσεις ελληνικών τραπεζών, 2 αυτοκίνητα και ένα γεωργικό μηχάνημα.

Η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Άννα Νταλάρα, δήλωσε συνολικά 59 ακίνητα, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι οικίες στις Κυκλάδες και δασικές εκτάσεις στη Μαγνησία!

Ψηλά στη λίστα συναντούμε την Έλενα Ράπτη, η οποία διαθέτει συνολικά 35 ακίνητα εκ των οποίων τα έξι είναι διαμερίσματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δύο εξοχικές οικίες στη Χαλκιδική, 13 αποθήκες, 4 καταστήματα στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της συμπρωτεύσουσας, 9 γραφεία και 1 οίκημα.

Πρωταθλητής στα ακίνητα, όσον αφορά τους πολιτικούς αρχηγούς, αναδεικνύεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Δήλωσε 27 ακίνητα!

Ο πρώην βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης έχει 19 ακίνητα - οικόπεδα, δυο εκ των οποίων στις Βρυξέλλες.
http://www.zougla.gr/greece/article/o-periferiarxis-me-ta-37-akinita


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου