Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Quax: Τα κλειστά μαγαζιά στο Ηράκλειο Κρήτης, πήραν χρώμα


Γνωρίστε την ομάδα Quax – The Urban/X Project Heraclion που δίνει διαφορετικό χρώμα στις βιτρίνες κλειστών καταστημάτων (Pics)
Από το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ο Χριστουγεννιάτικος περίπατος στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου, έχει αποκτήσει άλλο νόημα.
Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει όλους όσους βρεθούν έστω και για λίγη ώρα στο κέντρο της πόλης για την καθιερωμένη βόλτα των ημερών.
Οι φωτογραφίες που δίνουν χρώμα στα κλειστά μαγαζιά του Ηράκλειου Κρήτης, προέρχονται από το site, vasilakos.org. Η ομάδα Quax (από τα αρχικά του urban art expression με το… Q να παραμένει το μυστικό τους), έχει σαν στόχο της να στείλει ένα αισιόδοξο μήνυμα εν μέσω οικονομικής κρίσης, να δώσει άλλο χρώμα στο Χριστουγεννιάτικο Ηράκλειο και να εγκαινιάσει δράσεις που θα μας κάνουν να βλέπουμε με άλλο μάτι την πόλη.
Καλλιτέχνες, ερασιτέχνες, μικροί και μεγάλοι, παιδιά μεγάλα και μικρά, με ανησυχίες, όνειρα και αισιοδοξία, αποτύπωσαν τον προσωπικό τους ζωγραφικό τρόπο έκφρασης και τις ιδέες τους, σε ρολά χαρτιού. 
Στο project συμμετέχουν συνολικά πάνω από 80 άτομα κάθε ηλικίας που έπιασαν τα πινέλα και τα σπρέι, τις τέμπερες και τους μαρκαδόρους, με κεντρική ιδέα των δημιουργιών τους, τη λέξη "ευχή".
Η δράση εγκαινιάστηκε σε συνεργασία με τους εμπόρους της πόλης. Οι αναγραφές "ενοικιάζεται" αντικαταστάθηκαν με πολύχρωμα μηνύματα και εικαστικές παρεμβάσεις που αν μη τι άλλο, αλλάζουν τελείως την εικόνα του κέντρου της πόλης.
Περισσότερα έργα της ομάδας, μπορείτε να δείτε εδώ, καθώς και να δηλώσετε συμμετοχή για την επόμενη εικαστική δράση της ομάδας.
Πηγή φωτογραφιών: vasilakos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου