Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Την υποκριτική παραίτησή του έθεσε στη διάθεση του πρωθυπουργού o άνθρωπος που αγκάλιασε και καλύπτει την συμμορία των σκουπιδιών!

Από την 1-1-2012 είχε ως υπεύθυνος τον ασυμβασιοποίητο εθνικό μας εργολάβο στον ΧΥΤΑ Φυλής.Όχι μόνον δεν τιμώρησε κανέναν, που δήθεν δεν τον ενημέρωσαν  για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, αλλά προσπάθησε να συμβασιοποιήση <<παράτυπα>> τον εθνικό μας εργολάβο ...και του έκοψε τον βήχα το Ελεγκτικό Συνέδριο! Προς τί οι κλαυθμοί και οι οδυρμοί; Οι Εσαγγελείς τί κάνουν;
Την παραίτησή του έθεσε στη διάθεσή του πρωθυπουργού, κατά δήλωσή του, ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Γ. Σγουρός. Αιτία αποτελεί το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική. 
Όπως σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Σγουρός, η παραίτησή του «είναι στα χέρια του πρωθυπουργού».


Ο κ. Σγουρός καλεί «την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων». Ζητά από την κυβέρνηση «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα», «να βγει να αναμετρηθεί μαζί τους και να τα επιλύσει».

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης των τεσσάρων εργοστασίων επεξεργασίας απορριμμάτων στην Αττική.

Πρόκειται για τα τεύχη της πρώτης φάσης του διαγωνισμού, που θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ).

Η συμφωνία αφορά την επεξεργασία 1,35 εκατ. τόνων απορριμμάτων ετησίως και στον ανάδοχο (ή τους αναδόχους) θα εκχωρηθούν για 27 χρόνια τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των εργοστασίων. Κατά της προκήρυξης για την κατασκευή των εργοστασίων έχουν μέχρι στιγμής υποβάλλει προσφυγές ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου Φυλής Σ. Σάββας και ο πρώην δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού. Επίσης, χθες δημοσιοποιήθηκε δριμεία ανοικτή επιστολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων, στην οποία απάντησε ο κ. Σγουρός.

H ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής:

23η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ

Ο ΕΔΣΝΑ απομακρύνει από το ΧΥΤΑ την ιδιωτική εταιρεία και αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου, με το προσωπικό του, τις εργασίες υγειονομικής ταφής των απορριμμάτων

Με πρόταση του Προέδρου του ΕΔΣΝΑ αποφασίστηκε να ζητηθεί από την ιδιωτική εταιρεία που ασυμβασιοποίητα παρέχει υπηρεσίες να απομακρυνθεί από τον ΧΥΤΑ Δυτικής Αττικής, με τον ΕΔΣΝΑ να αναλαμβάνει το σύνολο των απαιτούμενων εργασιών.

«Η λειτουργία του ΧΥΤΑ της Φυλής στον οποίο διατίθενται καθημερινά 6.000-7.000 τόνοι απορριμμάτων από όλη την Αττική δεν είναι ζήτημα που αφορά μόνο τον ΕΔΣΝΑ ή μία 7μελή Εκτελεστική Επιτροπή. Εάν δεν το καταλάβουμε όλοι μας, τότε σύντομα θα βρεθούμε προ αδιεξόδου. Δήμοι, Περιφέρεια, Κεντρικό Κράτος οφείλουμε να συνεργαστούμε και να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και ευθύνη τα ζητήματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων και να δώσουμε λύσεις που θα διασφαλίζουν την ποιότητα ζωής των 5 εκ. πολιτών της Αττικής.

Καλώ την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αναλάβει άμεση πρωτοβουλία για την επίλυση του προβλήματος των απορριμμάτων. Αφορά το μισό πληθυσμό της χώρας και ο κίνδυνος για τη Δημόσια Υγεία είναι ορατός.

Να σταματήσει η Κυβέρνηση να κρύβεται πίσω από τα προβλήματα, αλλά να βγει και να αναμετρηθεί μαζί τους και να τα λύσει. Εμείς με σχεδιασμό και προγραμματισμό και όχι με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας, υλοποιούμε τον περιφερειακό σχεδιασμό απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ), που πολλοί από αυτούς που σήμερα καταδικάζουν, τον ψήφισαν μέσα στη Βουλή.

Καλώ την ΠΟΕ-ΟΤΑ και τον πρόεδρό της τώρα που απομακρύνθηκε από τον ΧΥΤΑ ο «κακός ιδιώτης» να συνδράμουν στη πράξη τους συναδέλφους τους εργαζόμενους στον ΕΔΣΝΑ για την διαχείριση των απορριμμάτων. Οι ανεύθυνες ψεύτικες ανακοινώσεις από γραφεία είναι εύκολες. Η αδήριτη πραγματικότητα της καθημερινότητας του ΧΥΤΑ είναι το πρόβλημα που πασχίζουμε να λύσουμε και μέχρι σήμερα η βοήθεια της ΠΟΕ-ΟΤΑ είναι ολοστρόγγυλο μηδέν.

Πρέπει επιτέλους όλοι να ασχοληθούν με την καθημερινότητα των πολιτών και να μην υποβαθμίζεται περισσότερο η ποιότητα της ζωής τους.

Αν η Κυβέρνηση στηρίζει τον ΠΕΣΔΑ, που είναι νόμος του κράτους, ας το αποδείξει έμπρακτα. Αν δεν τον στηρίζει, ας τον αλλάξει. Όπως είναι γνωστό, με τον Καλλικράτη η αρμοδιότητα για τη διαχείριση των απορριμμάτων ανήκει στους Δήμους και τους Συνδέσμους τους. Μόνο στην Αττική ενέπλεξαν και την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στην ιστορία αυτή. Η παραίτηση μου, παρά το γεγονός ότι απολογούμαι στους πολίτες που με ψήφισαν, είναι στα χέρια του Πρωθυπουργού. Οι πολίτες απαιτούν λύσεις εδώ και τώρα» τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Σγουρός.

Για το συγκεκριμένο πολύ σοβαρό ζήτημα ο κ. Σγουρός έχει ενημερώσει από το καλοκαίρι με επιστολές του τον Πρωθυπουργό, τους συναρμόδιους Υπουργούς, ενώ ενημερώθηκαν ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
http://www.zougla.gr/greece/article/sgouros-i-paretisi-mou-sti-dia8esi-tou-pro8ipourgou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου