Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Επιστολή N. Χιωτάκη - κουμπάρου του Α. Σαμαρά και διασπαθιστή Δημοσίου Χρήματος - στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ.



Επιστολή στον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) κ. Κώστα Ασκούνη, απέστειλε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Νίκος Χιωτάκης, σχετικά με τις προτάσεις που κατατέθηκαν τη Δευτέρα στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ.

«Εκφράζω τη λύπη μου, που οι τρεις μεγαλύτεροι Δήμοι της Ελλάδος, (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς) δεν συμμετείχαν στις αποφάσεις της Συνέλευσης της ΚΕΔΕ για κινητοποιήσεις, όπως επίσης και για τους συναδέλφους που προσπάθησαν και πέτυχαν να μειοψηφήσουν όχι στην ουσία των αποφάσεων για τις κινητοποιήσεις που εισηγήθηκε το προεδρείο της ΚΕΔΕ, αλλά για τον χρόνο του επομένου Συνεδρίου, με αποτέλεσμα να διαταράξουν την ενότητα της ΚΕΔΕ», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Χιωτάκης.

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Κηφισιάς: 

«Κύριε Πρόεδρε,

Κατά τη διαδικασία κατάθεσης προτάσεων για την απόφαση του Εκτάκτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στη χθεσινή συνεδρίαση 3 Δεκεμβρίου 2012, κατατέθηκαν από τον συνάδελφο Σίμο Δανιηλίδη προτάσεις διαφοροποιημένες από την εισήγηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, τις οποίες ανέφερε ότι είναι και προτάσεις της ΠΕΔ Αττικής.

Σας ενημερώνω, ότι ούτε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΕΔ Αττικής, ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισαν ή συνυπέγραψαν την εισήγηση του συναδέλφου κ. Σίμου Δανιηλίδη. Οποιαδήποτε αναφορά του συναδέλφου, για συνυπογράφοντες στην πρότασή του Δημάρχους της Αττικής, αφορά τις προσωπικές απόψεις συναδέλφων και δεν εκφράζουν το Δ.Σ. της ΠΕΔΑ.

Η ΠΕΔ Αττικής, πρότεινε τις κινητοποιήσεις στη Γενική Συνέλευση με την τοποθέτηση του Προέδρου της.

Ως Δήμαρχος Κηφισιάς και χαιρετίζω την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, στην οποία κυρίαρχο στοιχείο ήταν η διαφύλαξη του προσωπικού των Δήμων, με την μη υπογραφή διαπιστωτικών πράξεων από τους Δημάρχους.

Εκφράζω δε τη λύπη μου, που οι τρεις μεγαλύτεροι Δήμοι της Ελλάδος, (Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιώς) δεν συμμετείχαν στις αποφάσεις της Συνέλευσης της ΚΕΔΕ για κινητοποιήσεις, όπως επίσης και για τους συναδέλφους που προσπάθησαν και πέτυχαν να μειοψηφήσουν όχι στην ουσία των αποφάσεων για τις κινητοποιήσεις που εισηγήθηκε το προεδρείο της ΚΕΔΕ, αλλά για τον χρόνο του επομένου Συνεδρίου, με αποτέλεσμα να διαταράξουν την ενότητα της ΚΕΔΕ.

Συνάδελφοι, στις κρίσιμες στιγμές που περνάει η αυτοδιοίκηση σήμερα, το κυρίαρχο ζήτημα για όλους μας είναι η ενότητα της αυτοδιοίκησης και τέτοιες κινήσεις δεν συμβάλουν σ΄ αυτή τη κατεύθυνση».
http://www.zougla.gr/greece/article/epistoli-xiotaki-ston-proedro-tis-kede

1 σχόλιο:

  1. από την ανάρτηση στο f/b για να μαθαίνουμε τι και ποιος εισηγήθηκε στο έκτακτο ΔΣ ΚΕΔΕ.Τώρα, γιατί ο κ. Χιωτάκης (ΝΔ) δίνει προσωπικές διευκρινίσεις στον κ. Ασκούνη (ΠΑΣΟΚ), δεν ξέρω..
    ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
    ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ
    3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012

    Σπύρος Τζόκας
    Μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ

    Συναγωνιστές και συναγωνίστριες,
    Κόντρα στην κεντρική γραμμή της ηγεσίας της ΚΕΔΕ, που, μέσω του προέδρου της Κ. Ασκούνη, ουσιαστικά πρότεινε μη κινητοποιήσεις, είπε όχι σε παραιτήσεις ή λουκέτα δήμων και προσπάθησε για άλλη μια φορά να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να καταλαγιάσει την οργή των αιρετών συγκροτήθηκε ένα ισχυρό μέτωπο.
    Στο «μέτωπο» για δυναμικότερες αντιδράσεις (λουκέτα, παραιτήσεις), που στηρίχθηκε σε συνθετική πρόταση -από το βήμα του σημερινού Έκτακτου Συνεδρίου- του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, πρώην δημάρχου Καισιαριανής Σπύρου Τζόκα, συντάχθηκαν :
    • Οι πρόεδροι των δύο μεγαλυτέρων ΠΕΔ της χώρας, ο Νίκος Σαράντης της ΠΕΔΑ (ΠΑΣΟΚ) και Σίμος Δανιηλίδης της ΠΕΔΚΜ (επίσης ΠΑΣΟΚ) αλλά και ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου (ΝΔ) αντίστοιχα
    • Οι πρόεδροι των ΠΕΔ Βορείου και Νοτίου Αιγαίου Πολύδωρος Λαμπρινούδης (ΠΑΣΟΚ) και Στάθης Κουσουρνάς (ΠΑΣΟΚ) αντίστοιχα, και
    • Ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Νίκαιας - Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης.

    Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την πρόταση αυτή, οι δήμαρχοι θα προχωρήσουν:
    Στις 12/12, σε αναστολή της λειτουργίας των δήμων, με πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα και ενδεχόμενη παραμονή τους εκεί.
    Στις 19/12, πανελλαδικές συγκεντρώσεις για τις κοινωνικές δομές των δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», παιδικοί κτλ.)• στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας, στην υπόλοιπη χώρα, στις έδρες των κάθε ΠΕΔ.
    Μέσα στο Δεκέμβριο, νέα συνάντηση δημάρχων (π.χ., σύγκληση δ.σ. ΚΕΔΕ) προκειμένου να αποφασίσει για νέες κινητοποιήσεις, ακόμη και μέσα στις γιορτές, εάν δεν έχουν δοθεί τα ΠΟΕ, η 12η δόση των ΚΑΠ και η ΣΑΤΑ.
    Μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Γενάρη, συνέχιση του Έκτακτου Συνεδρίου και εκτίμηση της κατάστασης. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει καμία εξέλιξη, τότε να προχωρήσουν σε επ' αόριστον λουκέτο στους δήμους και κοινή σύγκλιση των δημοτικών και των τοπικών συμβουλίων προκειμένου να «πέσουν» ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων, δημοτικών συμβουλίων κατόπιν συγκλήσεων δημοτικών συμβουλίων και λαϊκών συνελεύσεων.
    ....
    Αν και η ηγεσία της ΚΕΔΕ υπό την πίεση των συνέδρων αναγκάσθηκε να οπισθοχωρήσει από την επίσημη «γραμμή», στην ουσία για μη κινητοποιήσεις, τουλάχιστον άμεσα, τελικώς δεν έκανε με τίποτα πίσω τόσο όσον αφορά το χρόνο του τακτικού συνεδρίου και της αγωνιστικής θεματολογίας αυτού.
    Αποτέλεσμα να τεθούν σε ψηφοφορία δύο ψηφίσματα και να εγκριθεί η επίσημη «γραμμή» με διαφορά 26 ψήφων (83 - 57) υποστηρίζει η ηγεσία της ΚΕΔΕ, με διαφορά 9 ψήφων (72-63), λένε άλλες μετρήσεις.

    Και τα δύο ψηφίσματα προβλέπουν:
    • Στις 12/12, αναστολή της λειτουργίας των δήμων, με πανελλαδική συγκέντρωση στο Σύνταγμα (το ψήφισμα το δικό μας προβλέπει και ενδεχόμενη διανυκτέρευσή τους εκεί).
    • Στις 19/12, πανελλαδικές συγκεντρώσεις για τις κοινωνικές δομές των δήμων («Βοήθεια στο Σπίτι», παιδικοί κτλ.)• στην Αθήνα, στο υπουργείο Εργασίας, στην υπόλοιπη χώρα, στις έδρες των κάθε ΠΕΔ (το ψήφισμα της ηγεσίας προβλέπει οι κινητοποιήσεις των ΠΕΔ να γίνουν 17, 18 και 19)
    • Προσφυγή στη ελληνική και ευρωπαϊκή δικαιοσύνη για την ακύρωση των αντισυνταγματικών διατάξεων για την Αυτοδιοίκηση.

    Οι βασικές διαφωνίες
    • Αναφορικά με το τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ το ψήφισμα της ηγεσίας προβλέπει να γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, ενώ το δικό μας μέσα στο πρώτο 20ήμερο του Γενάρη, με πρόταση αν δεν υπάρχουν ουσιαστικές απαντήσεις «τότε να εξετάσουμε ακραίες μορφές διαμαρτυρίας όπως κλείσιμο των δήμων επ' αόριστον ή ομαδικές παραιτήσεις των δημάρχων και των δ.σ. ή άλλο πρόσφορο μέσο».
    • Παράλληλα στο δικό μας ψήφισμα τονίζουμε ότι «σε περίπτωση που δε καταβληθούν μέχρι τέλους του χρόνου η ΣΑΤΑ, η δόση των ΚΑΠ Δεκεμβρίου, τα 300 εκατομμύρια που δεν έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, να εξετάσουμε κινητοποιήσεις μέσα στο διάστημα των γιορτών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή