Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

«Τα μεγάλα ψάρια δεν πιάστηκαν ποτέ». (EΔΣNA ακούς);




Από το Λονδίνο όπου και βρίσκεται, εν αναμονή της τελικής απόφασης των βρετανικών δικαστηρίων για την έκδοσή της στην Ελλάδα, η Τόνια Ηλία -που έγινε γνωστή στο Πανελλήνιο με την εμπλοκή της στο παραδικαστικό και καταζητείται από τις ελληνικές αρχές- μίλησε στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και στην τηλεόραση της Ζούγκλας.



Η Τόνια Ηλία έχει αποφυλακιστεί και ζει στη βρετανική πρωτεύουσα φέροντας ηλεκτρονικό βραχιόλι στο πόδι, αφού της έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι από την αγγλική Δικαιοσύνη. Αναμένει εντός των επομένων ημερών τη διεξαγωγή της δίκης της από το αποτέλεσμα της οποίας εξαρτάται η έκδοσή της στην Ελλάδα.

Η πρώην Πρωτοδίκης δήλωσε απερίφραστα στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο πως δεν επιθυμεί σε ουδεμία περίπτωση να δικαστεί στην Ελλάδα για τα αδικήματα που την βαραίνουν. Ωστόσο ξεκαθάρισε πως όσον αφορά την ευρύτερη υπόθεση του παραδικαστικού «Τα μεγάλα ψάρια δεν πιάστηκαν ποτέ».

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε πώς δικαστικοί λειτουργοί σε καθεστώς πλήρους εξάρτησης από πολιτικά και άλλα συμφέροντα βρίσκονται στο απυρόβλητο και πώς δεν πρόκειται να θιγούν ποτέ διότι απλά εξυπηρετούν τα συμφέροντα των… «ισχυρών συνομιλητών» τους.

«Δεν ήμουν ποτέ αρεστή στο σύστημα» ισχυρίζεται η πρώην Πρωτοδίκης και συμπληρώνει «έπεσα θύμα ειλημμένων αποφάσεων… βιαστήκανε να με καταδικάσουν», ενώ άφησε σαφείς υπαινιγμούς για το ότι κινδυνεύει η ζωή της προσθέτοντας πώς δεσμεύεται να αποκαλύψει ονόματα και καταστάσεις όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου.

Η Τόνια Ηλία αναχώρησε από την Ελλάδα το 2005 αφού προέβη σε δημόσια δήλωση στο αεροδρόμιο, όπως ανέφερε στον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, στον οποίο άλλωστε είχε παραχωρήσει και την τελευταία της συνέντευξη τον Μάιο του 2005.

Παρακολουθήστε την άκρως ενδιαφέρουσα ζωντανή συζήτηση της πρώην Πρωτοδίκου με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω SKYPE. Για την ιστορία υπενθυμίζεται πως το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον περασμένο Νοέμβριο καταδίκασε ερήμην την Αντωνία Ηλία για όλα τα Πλημμελήματα που την βαραίνουν και της επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης ογδόντα μηνών για οκτώ παραβάσεις καθήκοντος και δύο περιπτώσεις αποσιώπησης λόγω εξαίρεσης.
http://www.zougla.gr/greece/article/ta-megala-psaria-den-piastikan-pote

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου