Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

Χανιά: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΕ


Χωρίς ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη βρίσκονται εκατοντάδες εμποροβιοτέχνες στα Χανιά που αδυνατούν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών.


Εκπρόσωποι βιοτεχνών και εμπόρων, πραγματοποίησαν σήμερα συμβολική κατάληψη στην είσοδο των γραφείων του Οργανισμού στα Χανιά, χωρίς ωστόσο να εμποδίζουν τη λειτουργία του ενώ παρέδωσαν και ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον προϊστάμενο της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Χανίων Αντώνη Παπαδεράκη, «η κατάσταση για πολλούς επαγγελματίες είναι τραγική.

Ο αριθμός των συναδέλφων που δεν έχουν σήμερα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με αποτέλεσμα να φτάνουν σε σημεία αναξιοπρέπειας και εξευτελισμού, συνεχώς αυξάνεται λόγω της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις εισφορές στον ασφαλιστικό τους φορέα. Υπάρχουν συνάδελφοι που δεν έχουν ασφαλιστική και φαρμακευτική κάλυψη, ούτε αυτοί ούτε οι οικογένειές τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα», επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο γενικός γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Χανίων Γιάννης Φακιδάρης.

Όπως έγινε γνωστό κατά την κινητοποίηση, ο κλάδος προτείνει και διεκδικεί από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και από τον ΟΑΕΕ συγκεκριμένες ρυθμίσεις που, μεταξύ άλλων, προβλέπουν: * Ιατροφαρμακευτική κάλυψη ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

* Πάγωμα παλαιών οφειλών και δυνατότητα καταβολής μίας τουλάχιστον εισφοράς ανά εξάμηνο, προκειμένου να θεωρούνται ασφαλιστικά ενήμεροι και να έχουν δικαίωμα ιατροφαρμακευτικής κάλυψης οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

* Άμεση ενεργοποίηση του λογαριασμού ασφάλισης ανεργίας και αποσύνδεση του επιδόματος ανεργίας από τις οφειλές στο δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
http://www.blogger.com/blogger.g?blogID=8414263929019785839#editor/src=sidebar


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου