Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Γερμανικές συμβουλές διαβίωσης προς τον ελληνικό πληθυσμό !!!


«Ετονίσαμεν κατ’ επανάληψιν το καθήκον το οποίον έχομεν όλοι οι Έλληνες, όπως αντιληφθώμεν βαθέως, ειλικρινώς και σαφώς ότι εδημιουργήθη μία νέα πραγματικότης εις τον τόπον μας και ότι επί του παράγοντος αυτού πρέπει να προσαρμοσθή η ζωή μας. Πρέπει δηλαδή να καταλάβωμεν όλοι ότι τα γεγονότα τα οποία εμεσολάβησαν, επιβάλλουν εις όλους τους Έλληνας να…αλλάξουν τας συνηθείας των, να περιορίσουν εις το ελάχιστον τας αξιώσεις των και προ παντός να βάλουν καλά μέσα στο μυαλό τους την σκέψιν ότι του λοιπού κάθε άνθρωπος, εις οιανδήποτε κοινωνικήν τάξιν και αν ανήκει, πρέπει να έχη υπ’ όψιν του τον πλησίον του.

Ότι κάθε άνθρωπος, έστω και αν είχε συνηθίση εις την άνετον ζωήν ή απήλαυε ιδιαιτέρων προνομίων, λόγω της οικονομικής του καταστάσεως, έχει την υποχρέωσιν να προσαρμόση την ζωήν του εις τον γενικόν τύπον της ελληνικής ζωής, με άλλα λόγια να ζη και ο εύπορος όπως ζη και ο πτωχός. Οφείλομεν όλοι να δεχθώμεν τον νόμον της ισότητος και να μοιρασθώμεν ως μέλη της αυτής αγαπημένης οικογενείας ό,τι υπάρχει, ό,τι θα υπάρξη εις το τραπέζι μας.

Έχομεν το δεδομένον των καλών διαθέσεων τας οποίας έδειξαν από της πρώτης ημέρας και εξακολουθούν να δεικνύουν εις πάσαν ευκαιρίαν που παρουσιάζεται, αι αρχαί της Γερμανικής κατοχής έναντι της Ελλάδος.

Αι φιλικαί αυταί ενδείξεις του Γερμανικού Ράιχ προς την χώραν μας καθίστανται οσημέραι ζωηρότερον αισθηταί από την ελληνικήν κοινήν γνώμην, το γεγονός δε τούτο, δηλαδή η βαθεία εκ μέρους των Ελλήνων κατανόησις της εμπράκτου γερμανικής ευμενείας και της ανάγκης της συνεργασίας, θα έχη επίσης και εν Γερμανία ανάλογον απήχησιν.

Σχετικώς με την κατάστασιν που αντιμετωπίζωμεν, αι εν λόγω φιλικαί εκδηλώσεις έρχονται να ενισχύσουν την εμπιστοσύνην μας, όσον αφοράν την βαθμιαίαν δυνατότητα της επιλύσεως των μεγάλων ελληνικών προβλημάτων και της συν τω χρόνω τακτοποιήσεως της ελληνικής ζωής, που θα αποτελέση εφεξής τη συνεχή και συστηματικήν προσπάθειαν της κυβερνήσεως.

Αλλά πρέπει να βοηθήσωμεν και ημείς. Όλοι ανεξαιρέτως…»

Το κείμενο αποτελεί τμήμα προπαγανδιστικού άρθρου που δημοσιεύτηκε στον τύπο της Κατοχής («Αθηναϊκά Νέα»): via historistis.wordpress.com

http://paganeli.wordpress.com/2012/12/05/%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου