Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

ΑΔΕΔΥ: Κινητοποιήσεων συνέχεια


Συνέχιση των κινητοποιήσεων σε συνεργασία με τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα προανήγγειλε σήμερα η ηγεσία της ΑΔΕΔΥ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για την Τετάρτη.


Στη μεθαυριανή απεργία συμμετέχει και η ΓΣΕΕ με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 15.00.

Τα συνδικάτα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Κώστας Τσικρικάς, ο γενικός γραμματέας Ηλίας Ηλιόπουλος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Γιώργος Χάρης εξέφρασαν φόβους ότι με την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας τα επόμενα χρόνια θα απολυθούν χιλιάδες υπάλληλοι από τον στενό δημόσιο τομέα.

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την εκτίμησή της στο γεγονός ότι η μείωση του ανθρωπίνου δυναμικού στο Δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το 2015, αποτελεί δέσμευση του μνημονίου. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, οι αποχωρήσεις έως το τέλος του έτους δεν θα υπερβούν τις 40.000. Έτσι, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, θα απαιτηθούν, παρά τις συνταξιοδοτήσεις, 60.000 απολύσεις προκειμένου να εφαρμοστούν οι δεσμεύσεις προς τους δανειστές.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ εκτιμούν επίσης ότι η πολιτική αυτή θα δημιουργήσει προβλήματα στη λειτουργία του Δημοσίου και σημειώνουν ότι θα εκτιναχθεί η ανεργία.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου