Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Διετές πρόγραμμα για την ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ανασφάλιστων


Διετές πρόγραμμα μέσω του οποίου θα καλύπτονται κάθε χρόνο 160.000 ανασφάλιστοι, εξήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη των πολιτών που δεν είναι ασφαλισμένοι.


Όπως είπε ο κ. Λυκουρέντζος, μπροστά στη ζοφερή πραγματικότητα το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην αξιοποίηση διαθέσιμων πόρων από την τέταρτη Προγραμματική Περίοδο και θα εφαρμοστεί διετές πρόγραμμα μέσω του οποίου θα καλυφθούν κάθε χρόνο περίπου 100.000 πολίτες οι οποίοι θα απολάβουν υπηρεσιών του συστήματος Υγείας μέσω του εισιτηρίου παροχής υπηρεσιών Υγείας.

Εξήγησε ότι αυτό θα ενταχθεί στην Προγραμματική Περίοδο και για το 2013 και 2014, όπως επίσης κι άλλες δράσεις, όπως η Υγεία Κατ' οίκον, οι εμβολιασμοί παιδιών και θα υπάρχει συμβολή στην ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ευάλωτων ομάδων. «Οι δαπάνες προσεγγίζουν τα 90 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι θα καλύπτονται –μαζί με το «Υγεία κατ' οίκον» και τους εμβολιασμούς των παιδιών– περίπου 160.000 πολίτες κατά έτος», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
http://www.zougla.gr/greece/article/dietes-programa-gia-tin-iatrofarmakeftiki-kalipsi-ton-anasfaliston

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου