Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγελία νοσηλευτών για το νοσοκομείο Αγία Όλγα


Έγγραφη καταγγελία έκανε η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη της Β΄ Χειρουργικής του Γ.Ν. Αγία Όλγα για την  αξίωση του Διευθυντή Ιατρού κ. Κακαβούλη, να εκκενωθεί τμήμα που χρησιμοποιούνταν ως χώρος αποθήκευσης ειδών πρώτης ανάγκης (απινιδωτή, καρδιογράφο,ψυγείο με φάρμακα, φιάλες οξυγόνου, ασκούς παρεντερικής διατροφής) και ως χώρος αποδυτηρίων, συγκέντρωσης και σύντομου διαλείμματος του νοσηλευτικού προσωπικού.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΝΟ αναφέρει:



«Η συγκεκριμένη ενέργεια, χωρίς να συνοδεύεται από ανάλογη εναλλακτική πρόταση, αποτελεί κάθετη παραβίαση των ελαχίστων πλέον εναπομεινάντων δικαιωμάτων των νοσηλευτών και δυσχεραίνει σημαντικά τη λειτουργία του Τμήματος, καθώς όλα τα προαναφερθέντα υλικά θα πρέπει να εκτεθούν στο διάδρομο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.



Τέλος, η γενεσιουργός αιτία του εν θέματι περιστατικού, ήτοι η αθρόα έλευση ιατρών στο νοσοκομείο, μετά την αναστολή λειτουργίας του 7ου Αναρρωτηρίου του ΙΚΑ, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με ορθολογικά κριτήρια και όχι με τη λογική της συσσώρευσης αδρανών ανθρώπινων πόρων σε βάρος άλλων
κατηγοριών εργαζομένων που ομολογουμένως στηρίζουν το νοσοκομείο σας.

Με άλλα λόγια, σε καμία χώρα του πολιτισμένου κόσμου δεν υπάρχει κλινική με 27 γιατρούς και 15 νοσηλευτές».
http://www.zougla.gr/greece/article/katagelia-nosilefton-gia-to-nosokomio-agia-olga


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου