Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Νέα Υόρκη: Αστυνομικός χαρίζει μπότες σε άστεγο και γίνεται ο ήρωας της πόλης


Μια φωτογραφία ενός αστυνομικού να δίνει ένα ζευγάρι παπούτσια σε έναν ζητιάνο έχει προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στο διαδίκτυο, καταφέρνοντας σε 24 ώρες να φτάσει τα 275.000 likes και 16.000 σχόλια στο Facebook.


Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 14 Νοεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Ο αστυφύλακας, Λώρενς Ντε Πρίμο, έκανε περιπολία ρουτίνας όταν συνάντησε έναν ηλικιωμένο άστεγο χωρίς παπούτσια. Όπως είπε αργότερα στους New York Times, σοκαρίστηκε από τον άνθρωπο που ξεπάγιαζε από το κρύο: «Εγώ φορούσα δύο ζευγάρια κάλτσες και πάλι κρύωνα». Γι' αυτό πήγε σε ένα διπλανό κατάστημα και του αγόρασε ένα ζευγάρι παπούτσια για 75 δολάρια. Επέστρεψε, γονάτισε μπροστά στον ζητιάνο και του τα έδωσε. Ο ζητιάνος μετά από λίγο έφυγε.

H πράξη του αστυφύλακα δεν θα γινόταν ποτέ γνωστή αν δεν τύχαινε να βρισκόταν στο σημείο μια τουρίστρια που απαθανάτισε τη σκηνή με το κινητό της. Την περασμένη Τρίτη, γράφουν οι Times, όταν επέστρεψε στο σπίτι της, έστειλε τη φωτογραφία με e-mail στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης το οποίο δεν έχασε την ευκαιρία να την ανεβάσει στη σελίδα του στο Facebook. Μέσα σε 24 ώρες ο αστυφύλακας έγινε ο ήρωας του τμήματος - και μάλλον της Νέας Υόρκης - χωρίς μάλιστα να έχει κάνει κάποια κίνηση για την αυτοπροβολή του. Η φωτογραφία μέχρι στιγμής έχει προβληθεί πάνω από 1,6 εκατ. φορές, έχει πάρει σχεδόν 300.000 likes και έχει πάνω από 16.000 σχόλια.
http://www.zougla.gr/kosmos/article/nea-iorki-astinomikos-xarizi-mpotes-se-astego-ke-ginete-o-iroas-tis-polis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου