Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Βίαιη επίθεση της Χρυσής Αυγής στον Στρατούλη




Επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής φέρεται να δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης, στο ημίχρονο του ποδοσφαιρικού αγώνα ΑΕΚ – Ατρομήτου, τον οποίο παρακολουθούσε με τον γιο του.

Κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας, έξω από τη θύρα 11, τον πλησίασαν τρεις άνδρες, οι οποίοι αφού δήλωσαν ότι είναι μέλη της Χρυσής Αυγής, χειροδίκησαν εναντίον του φωνάζοντας: «Τώρα θα σε σκοτώσουμε». Σύμφωνα με πληροφορίες τον χτύπησαν στο κεφάλι και έπειτα τράπηκαν σε φυγή.

Την ώρα της επίθεσης φώναξε: «Είμαι ο βουλευτής Δημήτρης Στρατούλης του ΣΥΡΙΖΑ, με χτυπάει η Χρυσή Αυγή». Αμέσως έσπευσαν κάποιοι φίλαθλοι προς βοήθεια. Προσερχόμενος στο ιατρείο για να καθαριστεί από τα αίματα, ανέφερε ότι οι επιτιθέμενοι «δεν ήταν νεαροί, ήταν χρυσαυγίτες» και χαρακτήρισε την Χρυσή Αυγή ως «σπείρα εγκληματιών».

Στη συνέχεια κατέθεσε στο Α.Τ. Αμαρουσίου για το συμβάν, ενώ θα μεταφερθεί στο Γενικό Κρατικό για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προσήχθη ένα ύποπτο άτομο για συμμετοχή στην επίθεση κατά του κ. Στρατούλη, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επικοινωνήσει με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης κ. Ν. Δένδια και την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε την άγρια δολοφονική επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Δημ. Στρατούλη από μέλη της Χρυσής Αυγής. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ δέχθηκε δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι έξω από τον χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου ποδοσφαιρικού αγώνα, από τρία άτομα που μόλις τον αναγνώρισαν δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής, λέγοντάς του πως "τώρα θα σε σκοτώσουμε".

Απαιτούμε την άμεση σύλληψη και δίωξη των δραστών. Η ανοχή απέναντι στη φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής οδηγεί μαθηματικά στο να θρηνήσουμε ζωές, καταλύει τη δημοκρατία. Η απάντηση πρέπει να είναι άμεση και αποφασιστική πριν είναι αργά».

«Πολιτικάντηδες της Αριστεράς που υποθάλπουν τη βία»

Για πολιτικάντηδες της Αριστεράς που υποθάλπουν τη βία κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή
 διαψεύδοντας ότι μέλη του κόμματος επιτέθηκαν στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη.

«Η Χρυσή Αυγή καμία σχέση δεν έχει με το επεισόδιο σε βάρος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στρατούλη στο ΟΑΚΑ, την ώρα που πραγματοποιούσαμε ανοιχτή εκδήλωση στη Νίκαια.

Οι πολιτικάντηδες της αριστεράς που υποθάλπουν την βία και τις παράνομες αντισυγκεντρώσεις να πάψουν να πιάνουν στο στόμα τους την Χρυσή Αυγή», αναφέρει η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που έχει τίτλο «Διαψεύδουμε Στρατούλη».

Αντίδραση από την κυβέρνηση
Αντίδραση υπήρξε και από την κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε: «Καταδικάζουμε με σφοδρότητα την επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Στρατούλη.

Κάθε μορφής επίθεση και απειλή είναι απαράδεκτη στη Δημοκρατία μας. Η βία δεν έχει θέση στον πολιτικό πολιτισμό μας».


«Oι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα»

Η Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την χουλιγκανική 
επίθεση σε βάρος του βουλευτή του Σύριζα Δημήτρη Στρατούλη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι φασιστικές επιθέσεις αποτελούν πλήγμα για την πολιτική ομαλότητα και ενισχύουν τον κύκλο της βίας στην καθημερινότητα.

 Όσοι ενθαρρύνουν τέτοιες πρακτικές να είναι σίγουροι ότι θα βρουν απέναντί τους όλον το δημοκρατικό κόσμο, όλους τους δημοκρατικούς πολίτες.

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση
Με ανακοίνωση του γραφείου Tύπου του ΚΚΕ καταδικάζει τη «φασιστική τραμπούκικη επίθεση» που δέχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.

«Ο λαός και η νεολαία πρέπει να απομονώσουν πιο αποφασιστικά τη δράση και την ιδεολογία των φασιστοειδών», συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Άνανδρη επίθεση κατά Στρατούλη

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, επικοινώνησε με τον Νίκο Παπά, Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για να πληροφορηθεί για τη κατάσταση της υγείας του συναδέλφου του Βουλευτή Δημήτρη Στρατούλη και να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε στον περίβολο του ΟΑΚΑ κατά τη
 διάρκεια του ημιχρόνου του εκεί διεξαγόμενου ποδοσφαιρικού αγώνα.

«Ένα τέτοιο σοβαρό επεισόδιο σε βάρος Εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι απόλυτα καταδικαστέο», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας:

«Η άνανδρη επίθεση από κάποια φασιστοειδή, έγινε σε έναν απόλυτα ελεγχόμενο χώρο. Τα γήπεδα δεν είναι εκκλησίες. Απεναντίας αστυνομεύονται από εκατοντάδες άνδρες, ακόμα και των ΜΑΤ. Κατά συνέπεια, δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ δικαιολογία για την Ελληνική Αστυνομία να μην ανακαλύψει το ταχύτερο, ποιοί είναι οι ένοχοι αυτής της εγκληματικής πράξης».

http://www.zougla.gr/politiki/article/viei-epi8esi-tis-xrisis-avgis--ston-stratouli

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου