Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ωμή παραδοχή για τις αυξήσεις-σοκ στα τιμολόγια της ΔΕΗ


Την αδυναμία των νοικοκυριών να αντεπεξέλθουν στους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΗ επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης κ. Αρθούρος Ζερβός, αναφέροντας ότι «οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των καταναλωτών χαμηλής τάσης έχουν αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με την περασμένη χρονιά».


Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κ. Ζερβός ξεκαθάρισε ότι από 1.1.2013 οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με επιπλέον αυξήσεις. Να σημειωθεί ότι η αύξηση σημαίνει 10-15 ευρώ επιβάρυνση τον μήνα για κάθε καταναλωτή.

Ειδικότερα, εξήγησε ότι, σύμφωνα με τις προβλέψεις, η ΔΕΗ θα παρουσιάσει αύξηση κόστους σε σχέση με το 2012 κατά 1,3 δις ευρώ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της «μαύρης τρύπας» θα κληθούν να το πληρώσουν οι καταναλωτές.

Πιο αναλυτικά, σημείωσε ότι, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή οδηγία, τα τιμολόγια της ΔΕΗ από 1.7.2013 θα πρέπει να είναι κοστοβαρή και πρόσθεσε: «Πρέπει να φέρουμε όλα τα τιμολόγια στην ίδια βάση και άρα τα χαμηλά τιμολόγια θα αυξηθούν έως και 48,7%». Πάντως, η μέση αύξηση θα είναι 25% και θα γίνει σε 3 δόσεις (1η Ιανουαρίου, 1η Μαρτίου και 1η Ιουλίου).
http://www.zougla.gr/greece/article/omi-paradoxi-gia-tis-afksisis-sok-sta-timologia-tis-dei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου