Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Οι καταλήψεις είναι επιθέσεις στον πολιτισμό της εξουσίας και της εκμετάλλευσης


Πορεία αλληλεγγύης σε καταλήψεις & αυτοδιαχειριζόμενους χώρους
Σάββατο 1/12, 12.00 Πλατεία Βικτωρίας

Έχοντας περάσει από το κράτος πρόνοιας στο κράτος ασφάλειας με συνεχώς αυξανόμενη εξαθλίωση των ζωών μας, το κράτος στοχοποιεί και ποινικοποιεί τους κοινωνικούς χώρους αντίστασης. Αποσκοπώντας να εξαλείψει κάθε μορφή συλλογικού αγώνα, αυτοδιαχείρισης και αυτοοργάνωσης των ανθρώπων, βαφτίζει τρομοκράτες τους αγωνιστές και εκκενώνει κατειλημμένους χώρους που αποτελούν ορμητήριο αγώνα και αντίστασης. Μαζί με τα ΜΜΕ επιβάλλουν την απάθεια και την παθητικότητα προσπαθώντας να πατάξουν και να αφανίσουν κάθε μορφή οργάνωσης βασιζόμενη στην αλληλεγγύη, την ισότητα, την οριζόντια λειτουργία, την μαχητικότητα.

Στις καταλήψεις αντικατοπτρίζεται ένας ελεύθερος κόσμος που καμία είδους διάκριση δεν χωράει, ένας κόσμος που όλοι οι καταπιεσμένοι έρχονται σε ρήξη με ο,τιδήποτε εξουσιαστικό και με τις υπάρχουσες επιβαλλόμενες αξίες, ένας κόσμος άκρως επικίνδυνος και επιβλαβής για τις καταπιεστικές και ιεραρχικές σχέσεις που αναπαράγει ο κόσμος των αφεντικών.

Να σπείρουμε το μικρόβιο της αυτοδιαχείρισης και της αυτοοργάνωσης στους αποστειρωμένους και αποξενωμένους χώρους. Να οικειοποιηθούμε τα άδεια κτίρια και τις ζωές μας.

https://athens.indymedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου