Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Για συμμετοχή στους «Πυρήνες» καλείται να απολογηθεί ο ληστής της Πάρου


Για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» κατηγορείται ο ληστής της Πάρου, ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου, ο οποίος αναμένεται να κληθεί στις 3 Δεκεμβρίου ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή κ. Δημήτρη Μόκα για να απολογηθεί.


Αρχικά ο Τάσος Θεοφίλου, φοιτητής Θεολογίας, κατηγορείτο για την αιματηρή ληστεία που έλαβε χώρα στις 10 Ιουλίου στη Νάουσα της Πάρου, με θύμα τον 53χρονο ταξιτζή Δημήτρη Μίχα, ο οποίος προσπάθησε να τον σταματήσει.

Ωστόσο, έρευνα της αστυνομίας φέρεται να κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο 30χρονος συνδέεται με την ένοπλη οργάνωση. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το 25ο άτομο που κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες».

Ο Τάσος Θεοφίλου, συνελήφθη 10 ημέρες μετά τη ληστεία, στο Μοναστηράκι, από αστυνομικούς της Αντιτρομοκρατικής. Διέμενε μόνιμα στη Θεσσαλονίκη.

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι συμμετείχε στο περιστατικό της ληστεία της Πάρου.

Η σύνδεσή του με τους «Πυρήνες» βασίζεται σε στοιχεία που είχαν στα χέρια τους αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, μετά και τη σύλληψη τεσσάρων μελών της οργάνωσης σε Αγρίνιο, Αθήνα και Πειραιά.

Η σύλληψη των ανωτέρω οδήγησε σε αναφορές για συναντήσεις του 30χρονου με άτομα που μετέφεραν οπλισμό που κατείχε η  συγκεκριμένη οργάνωση.

Η ΕΛΑΣ αναγνώρισε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρόσωπο του Θεοφίλου το άτομο που είχε τις συναντήσεις – εν έτει 2010 - με τους ήδη κατηγορουμένους για συμμετοχή στους «Πυρήνες».

Διαβάστε επίσης:
Στο μικροσκόπιο οι διασυνδέσεις του Τάσου Θεοφίλου, Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2012

Στον ειδικό εφέτη ανακριτή ο Τάσος Θεοφίλου, Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012


Το προφίλ του Τάσου Θεοφίλου, Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012
http://www.zougla.gr/greece/article/gia-simetoxi-stous-pirines-katigorite-o-listis-tis-parou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου