Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

  sibilla



Tα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, συναντήθηκαν την Τρίτη, 4.12.12, στις 6 μ.μ., στο θέατρο ΑΛΦΑ και ενημερώθηκαν για τις ως τώρα δραστηριότητες της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής. Ακολούθησαν προτάσεις όλων των μελών για τα επόμενα βήματα του Ε.Σ.και διεξοδική συζήτηση πάνω στα νέα δεδομένα της πολιτικοοικονομικής κατάστασης που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα, σε σχέση με το μέγιστο Εθνικό θέμα των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Τονίστηκε ιδιαίτερα:



Η εγγραφή πολλών νέων μελών. Η υιοθέτηση, επί τέλους, από όλα τα κόμματα της Βουλής όλων των... αιτημάτων του Ε.Σ. Η παρουσία πλέον μέσα στο Κοινοβούλιο πολλών βουλευτών-μελών του Ε.Σ..

Η συνεργασία με το «Κίνημα για τη Ζωή», που έχει στόχο, σε παγκόσμιο επίπεδο, την ανάδειξη των κύριων υπευθύνων υποβάθμισης του ανθρώπινου παράγοντα. Και η κατάθεση ντοκουμέντων από τους επικεφαλής του Ιδρύματος του Γερμανού Δόκτορα Ραθ, που αποδεικνύουν ότι οι οφειλές της Γερμανίας, ένα μέρος τους, μπορεί να εξοφληθεί και από τις Γερμανικές φαρμακευτικές εταιρείες που από το 1936 μέχρι και το 1945, χρηματοδότησαν και συνεργάστηκαν στενά στον σχεδιασμό της ναζιστικής λαίλαπας. Και οι οποίες, μετά τον πόλεμο, πήραν τη μερίδα του λέοντος από τα αμερικάνικα δάνεια και ωφελήθηκαν, παίζοντας και τώρα ακόμη, πρώτο ρόλο, στην άρνηση εξόφλησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. 
Στη συνάντηση παρέστησαν και οι βουλευτές-μέλη του Ε.Σ., αποδέχτηκαν τη μεγάλη πλέον ευθύνη τους στο μέγιστο αυτό εθνικό θέμα και υποσχέθηκαν ότι θα μεταφέρουν στη Βουλή, δυναμικά και όχι αναιμικά, τις θέσεις του Ε.Σ. Τέλος εγκρίθηκε, ομόφωνα, το Ψήφισμα της γενικής συνέλευσης που εκφράζει τις νέες θέσεις και τη νέα στρατηγική και τακτική που θα ακολουθήσει το Ε.Σ., ώσπου να γίνει πρώτο Εθνικό θέμα στη Βουλή για να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. 
Ένα ψήφισμα ΙΣΤΟΡΙΚΟ που πρέπει να το μελετήσουν και να το υπογράψουν όχι μόνον όλοι οι Έλληνες και όλος απόδημος Ελληνισμός αλλά και οι ξένοι φίλοι μας, σε όλο τον κόσμο, που αγαπούν ειλικρινά την πατρίδα μας και συμπαραστέκονται, ανυπόκριτα, σ’αυτή τη μεγάλη Εθνική μας προσπάθεια. 
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ - ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, 8.12.12 
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝIKHΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 4.12.12 

Εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο είμαστε μάρτυρες ποικίλων πρωτοβουλιών της γερμανικής κυβέρνησης, με τις οποίες επιχειρείται να περιοριστεί η δικαιολογημένη οργή του σκληρά δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού για την προκλητική της στάση απέναντι στη χώρα μας. Βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μία συστηματική προσπάθεια περαιτέρω διείσδυσης της Γερμανίας στην οικονομική, πολιτική, πνευματική και κοινωνική ζωή της χώρας μας, για την οποία μετέρχεται όλων των μέσων, βραβεύσεις και εκδηλώσεις «φιλίας», προσκλήσεις, υποσχέσεις για δήθεν έργα, τεχνογνωσία και συμβουλές, ενώ την ίδια στιγμή αρνείται να εξοφλήσει τις ηθικά, νομικά και ιστορικά απαράγραπτες υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα. 
Μέσω διαφόρων μεθόδων, όπως είναι π.χ. η περιβόητη διαδικασία αδελφοποίησης ελληνικών και γερμανικών δήμων και η πρόσκληση της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαβρύτων στην κατοικία του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα για τις εορταστικές εκδηλώσεις της ενοποίησης της Γερμανίας, η γερμανική κυβέρνηση επιχειρεί την αποδυνάμωση της ιστορικής μνήμης του ελληνικού λαού και την εξουδετέρωση της εθνικής προσπάθειας διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Τα παραπάνω μάλιστα λαμβάνουν χώρα την ώρα που το δίκαιο του αγώνα μας έχει ωριμάσει πλέον στην ελληνική κοινή γνώμη, ενώ παράλληλα οι θέσεις μας κερδίζουν διαρκώς υποστηρικτές τόσο στην Γερμανία όσο και διεθνώς, όπως μαρτυρούν οι εκατοντάδες χιλιάδες των υπογραφών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί. 


Κατόπιν όλων αυτών, το Εθνικό Συμβούλιο αποφασίζει: 



Αποδοκιμάζουμε μονομερείς, επιπόλαιες και ανιστόρητες συμπεριφορές κάποιων, ελάχιστων, φορέων, που δίνουν άλλοθι στη γερμανική κυβέρνηση ότι, τάχα, νοιάζεται για τη φιλία και τη συνεργασία των δύο λαών, την ώρα που προκλητικά και αναιτιολόγητα αφίσταται των απαράγραπτων και πλήρως τεκμηριωμένων υποχρεώσεών της προς την Ελλάδα για όσα δεινά της προκάλεσε κατά την περίοδο της Κατοχής. 

Καλούμε τις δημοτικές αρχές των μαρτυρικών, ιδιαίτερα, δήμων να απόσχουν στο εξής από κάθε εκδήλωση ψευδεπίγραφης φιλίας. 

Κάνουμε σε όλους σαφές, για μια ακόμη φορά, ότι τιμούμε τον γερμανικό λαό και τη νεολαία, επιθυμούμε την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, αλλά ξεκαθαρίζουμε προς όλους ότι η φιλία και η συνεργασία των χωρών πρέπει να έχει ως θεμέλια την ειλικρίνεια, την αμοιβαιότητα, την ισότητα και την αλληλεγγύη. 

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να απευθύνει εδώ και τώρα πρόσκληση στη Γερμανία για την έναρξη διαπραγματεύσεων για το σύνολο των οφειλών της προς την Ελλάδα, με πρώτο ζήτημα το κατοχικό δάνειο. 

Καλούμε τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και ιδίως τους Βουλευτές – μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, να αναλάβουν πρωτοβουλίες εντός και εκτός Βουλής ώστε αυτό το απαράγραπτο ηθικό και οικονομικό χρέος της Γερμανίας να καταστεί ένα από τα μείζονα εθνικά μας θέματα. Καλούμε τα Πολιτικά Κόμματα να ασκήσουν πίεση στην Κυβέρνηση για να διεκδικήσει την απόδοση δικαιοσύνης και την καταβολή των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Διευκρινίζουμε προς όσους βιάζονται να κλείσουν το θέμα ότι, πρόσφατα, ακόμα και το «Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης» της Χάγης διαπίστωσε ότι το ζήτημα των αποζημιώσεων υφίσταται, δεν παραγράφεται κι αποτελεί διακρατική διαφορά, για την επίλυση της οποίας τα κράτη οφείλουν να συνεργαστούν. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι η ιστορική απόφαση του Αρείου Πάγου του 2000, η οποία δικαιώνει τα θύματα του Διστόμου, είναι σε ισχύ και η ελληνική κυβέρνηση οφείλει να επιτρέψει την άμεση εκτέλεσή της. 

Απευθύνουμε μήνυμα στον ελληνικό λαό και τη νεολαία μας να γυρίσει την πλάτη στους σύγχρονους θαυμαστές του ναζισμού και επίδοξους συνεχιστές της ναζιστικής κτηνωδίας, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας. 

Τέλος, συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση τον αγώνα μας για δικαιοσύνη, από κοινού με το Δίκτυο Μαρτυρικών Δήμων, τις Ενώσεις Θυμάτων, τον ελληνικό λαό και τη νεολαία μας. 

Η καταβολή των οφειλών προς τη χώρα μας, οι οποίες ούτε παραγράφονται ούτε λησμονούνται, θα είναι η μοναδική απόδειξη της ειλικρινούς και έμπρακτης μεταμέλειας του γερμανικού κράτους για όσα δεινά προκάλεσε στη χώρα μας κι αποτελεί προϋπόθεση για να κλείσει οριστικά η μαύρη βίβλος του ναζισμού. 




ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 


www.holocaust.gr i
nfhttp://gregordergrieche.blogspot.gr/2012/12/blog-post_4289.html#moreo@holocaust.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου