Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΙΚΑ: Δεύτε λάβετε… τελευταίο δώρο


«Ιστορική» η σημερινή ημέρα για τους συνταξιούχους του ΙΚΑ.

Οι δικαιούχοι μπορούν να προσέρχονται στα ταμεία υποκαταστημάτων των ΕΛ.ΤΑ. και τραπεζών προκειμένου να παραλάβουν το δώρο των Χριστουγέννων, το οποίο και θα είναι το τελευταίο καθώς από τις αρχές του Ιανουαρίου καταργείται οριστικά.

Το «ψαλίδι» στα χρήματα των συνταξιούχων δεν έχει τέλος, με το υπουργείο Οικονομικών να αδυνατεί να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή, με αποτέλεσμα να καλείται η τρίτη ηλικία να σηκώσει μεγαλύτερο οικονομικό βάρος προκειμένου να βγουν τα... κουκιά των εσόδων.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, στις 21 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν κανονικά οι συντάξεις του Ιανουαρίου και το ΕΚΑΣ. Καθώς όμως η «τρύπα» στα ταμεία παραμένει, το ΙΚΑ προχώρησε σε νέο εσωτερικό δανεισμό, ύψους 230 εκατ. ευρώ προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Τα 200 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από το αποθεματικό του λογαριασμού ειδικού κεφαλαίου του ΤΑΠ - ΔΕΗ και 30 εκατ. ευρώ από το ΕΤΕΑ.

Ο εσωτερικός δανεισμός θα έχει διάρκεια 16 ημερών, από τις 19 Δεκεμβρίου έως τις 4 Ιανουαρίου του 2013 και γίνεται με δεδομένο «το πρόβλημα ρευστότητας που θα αντιμετωπίσει το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ κατά την πληρωμή ανελαστικών υποχρεώσεων έως το τέλος Δεκεμβρίου».

http://www.zougla.gr/greece/article/ika-defte-lavete-telefteo-doro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου