Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

«Βυθίζεται» στην ανεργία η ευρωζώνη – Θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στους νέους



Στα ύψη, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο επίπεδο, έφθασε η ανεργία στην ευρωζώνη τον Οκτώβριο, καθώς το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 11,7% από 11,6% που ήταν τον Σεπτέμβριο και 9,9% που ήταν ένα χρόνο πριν. Οι άνεργοι έφθασαν περίπου τα 19 εκατομμύρια, με την Ελλάδα να διαητηρεί θλιβερές πρωτιές σε νέους και γυναίκες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας στατιστικής υπηρεσίας, υφίστανται μεγάλες διαφοροποιήσεις στα ποσοστά ανεργίας των κρατών –μελών, με την Αυστρία να εμφανίζει ποσοστό 4,3%, την ώρα που Ισπανία παρουσιάζει αντίστοιχο ποσοστό 26,2%, το υψηλότερο στην Ευρώπη.
Η Ελλάδα διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών (57%) και στις γυναίκες (29%), ενώ στη χώρα έχει καταγραφεί η μεγαλύτερη αύξηση το τελευταίο έτος.
Σε ό,τι αφορά τον πληθωρισμό, σημειώθηκε υποχώρηση στο 2,2% το Νοέμβριο από 2,5% που ήταν τον Οκτώβριο.
Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι εκτίμησε ότι η Ευρωζώνη δεν έχει ευπερβεί την κρίση. «Δεν έχουμε βγει ακόμα από την κρίση… Η ανάκαμψη για το μεγαλύτερο μέρος της Ευρωζώνης θα αρχίσει σίγουρα το δεύτερο εξάμηνο του 2013», σημείωσε στο γαλλικό ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1.
Ακόμη ο ευρωπαίος κεντρικός τραπεζίτης, παρατήρησε ότι η ΕΚΤ είναι σε ετοιμότητα παρέμβασης «εάν παραστεί ανάγκη» για την προστασία του ευρώ. «Θα κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο και είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε και πάλι, εάν καταστεί αναγκαίο», διαμήνυσε.
Ανάρτηση από : newpost.gr

http://blogvirona.blogspot.gr/2012/12/blog-post_1.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου