Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΤΟ ΚΚΕ ΚΟΝΤΡΑ… ΣΤΟ (ΑΡΙΣΤΕΡΟ) «ΡΕΥΜΑ»


ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ 902.gr ΚΑΙ ΜΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ»
Λυπούμεθα πολύ για το σχόλιο του 902.gr και ελπίζουμε (ίσως μάταια) να μην εκφράζει την ηγεσία του ΚΚΕ, αν και σίγουρα δεν εκφράζει μεγάλο μέρος των στελεχών, των μελών και των φίλων του, αν κρίνουμε από τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε, με όλες τις παρατηρήσεις τους, για το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ.
Φαίνεται ότι για τον σχολιογράφο του 902.gr θεωρείταιαδιανόητο να υπάρχουν και να εκφράζονται διαφορές και αντιθέσεις και μάλιστα μεγάλες σε ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς.
Για τον θλιβερό σχολιογράφο του 902.gr, όταν σε ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς αναδεικνύονται τέτοιες διαφορές και εκφράζονται με τάσεις και ρεύματα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά «στημένο θέατρο» για να «ψαρεύουν κάποιοι σε θολά νερά» και ακόμα χειρότερα να κάνουν τη «βρώμικη δουλειά» της «πλουτοκρατίας»!!!
Ο θλιβερός σχολιογράφος του 902.gr, προφανώς, δεν γνωρίζει ότι το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝυπάρχει αδιάλειπτα από το 1991 ως πρώτη τάση σε ελληνικό πολιτικό κόμμα και ως τέτοιο, σιγά-σιγά καταξιώθηκε και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη σταδιακή ριζοσπαστικοποίηση του ΣΥΝ και στη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σήμερα αγωνίζεται για να προωθήσει ένα νέο κύμα ριζοσπαστικοποίησης στο χώρο και την κοινή δράση και συμπαράταξη των δυνάμεων της Αριστεράς.
Ο ανιστόρητος σχολιογράφος του 902.gr δεν γνωρίζει ότι και το μπολσεβίκικο κόμμα του επαναστατικού Οκτώβρη (χωρίς να κάνω προφανώς συγκρίσεις) ήταν ένα κόμμα με ελεύθερη διαπάλη ιδεών, με τάσεις και ρεύματα, με ελεύθερη ζύμωση και διακίνηση πλατφορμών, ενώ και στην κορυφαία στιγμή της Οκτωβριανής Επανάστασης εκφράστηκαν δημόσια διαφορετικές απόψεις στην εφημερίδα του Κόμματος (Ζηνόβιεφ, Κάμενεφ) χωρίς οι παλιοί μπολσεβίκοι να διαγράψουν τους «παρεκτραπέντες».
Ίσως, όμως, για κάποιους ανιστόρητους και όλα τούτα να θεωρούνται σήμερα «ψάρεμα στα θολά νερά», αποσιωπώντας ότι από τότε που άρχισε να επιβάλλεται στο μπολσεβίκικο κόμμα και πολύ περισσότερο μετέπειτα στο ΚΚΣΕ το σιωπητήριο του «συγκεντρωτισμού» και της «μονολιθικότητας», έκτοτε άρχισε να κερδίζουν έδαφος ο συντηρητισμός και η παρακμή.
Όσον αφορά το συσχετισμό του παλαιού Αριστερού Ρεύματος του ΣΥΝ με το νεότευκτο «αριστερό ρεύμα» της ΔΗΜΑΡ ή όπως αλλιώς λέγεται είναι μάλλον ατυχής και εύκολο «τσουβάλιασμα».
Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ
Ολόκληρο το σχόλιο του 902.gr έχει ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ - ΔΗΜΑΡ: ΘΑ ΠΟΥΝΤΙΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ «ΑΡΙΣΤΕΡΑ» ΡΕΥΜΑΤΑ…
Παλιά τους τέχνη κόσκινο στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΔΗΜΑΡ, που πήραν το νήμα από το «Αριστερό Ρεύμα» του Λαφαζάνη και συγκροτούν «Αριστερή Πλατφόρμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, «Αριστερό Δίκτυο» στη ΔΗΜΑΡ!
Όσο πιο δεξιά πηγαίνουν οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ, τόσο περισσότερο χρειάζονται ένα διακριτό «αριστερό» πόλο στο εσωτερικό τους, για να μπορούν να ψαρεύουν σε θολά νερά και να αποφεύγουν - να προσπαθούν τουλάχιστον να αποφύγουν  - την πλήρη αποκάλυψη στα μάτια του λαού.
Έτσι, θα βγαίνει από τη μια ο Τσίπρας υπέρ της ΕΕ και από την άλλη ο Λαφαζάνης, έτοιμος και αυτός για να κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, θα του κάνει «κριτική»… Θα ψηφίζει και με τα δυο χέρια ο Κουβέλης τα αντιλαϊκά μέτρα στο πλαίσιο της συγκυβέρνησης και θα του ασκεί «κριτική» ο Βουδούρης…
Έτσι, και τη βρώμικη δουλειά θα κάνουν, στηρίζοντας την πολιτική υπέρ της πλουτοκρατίας, και θα παριστάνουν στο λαό ότι δήθεν οι θέσεις τους είναι φιλολαϊκές. Ή, όπως λέει ο λαός: Και στο ληστή ψωμί, και στο χωροφύλακα χαμπέρι!
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10268:902-aristero-reuma-syriza-kke-dimar&catid=83:aristera&Itemid=200

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου