Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Ουδέν νεώτερο από το δυτικό μέτωπο;


 Σύντομο ιστορικό για το κατέβασμα μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε μια γειτονιά της δυτικής Αθήνας

Στις αρχές Ιουλίου του '12 διαπιστώσαμε ότι σε πολυκατοικία στη συμβολή  των οδών Ψαρρού και Γαργαλιάνων, στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου στο δήμο Ιλίου, υπάρχει εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Αρχικά ορισμένοι κάτοικοι κινητοποιηθήκαμε άμεσα προκειμένου να διερευνήσουμε την κατάσταση, αλλά και να ζητήσουμε από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου κ. Φελέσκουρα την απομάκρυνση της κεραίας.

Το Σεπτέμβρη διαπιστώσαμε ότι εκεί δεν υπάρχει απλά μία κεραία αλλά ότι η Vodafone έχει τοποθετήσει ολόκληρο υποσταθμό με τρεις πομπούς και ένα δέκτη. Αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι στα 100 μέτρα από το σημείο λειτουργεί ένα νηπιαγωγείο και ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί γείτονες διαμαρτύρονταν συνεχώς για «ανεξήγητους» πονοκεφάλους.

Από την έρευνα που μπορέσαμε να κάνουμε διαπιστώσαμε ότι, παρόλο που η συγκεκριμένη κεραία διέθετε μια προέγκριση από την ΕΕΤΤ, δεν υπήρχε  ενημερωτική πινακίδα που να ενημερώνει τους κατοίκους για την εγκατάσταση. Στη συνέχεια ανακαλύψαμε και κάποιες άλλες παραβάσεις (πολεοδομικές και στα ρολόγια της ΔΕΗ) τις οποίες όμως καμία αρμόδια υπηρεσία δεν καταδέχεται να εξετάσει. Η πιο σημαντική ανακάλυψη όμως ήταν ότι  σύμφωνα με τον πρόσφατο νόμο Βορίδη, που ψηφίστηκε λίγο πριν διαλυθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, όλες οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας θεωρούνται νόμιμες για τα επόμενα 2 χρόνια μέχρι να συγκεντρώσουν οι εταιρίες όλα τα απαραίτητα έγγραφα, μελέτες και άδειες που χρειάζονται. Αυτό σημαίνει ότι για τα επόμενα 2 χρόνια πρακτικά όλες οι κεραίες ακόμα και αν δεν έχουνε καμία άδεια, καμία μελέτη, κανένα έγγραφο είναι νόμιμες. Αρχίσαμε λοιπόν να αντιλαμβανόμαστε πως διεκδικούμε την απομάκρυνση μιας νομότυπης κεραίας κινητής Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΔΕΛΙΔΑ ΜΑΣ


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2012/12/blog-post_6238.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου