Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Αποφάσεις της Ένωσης Δήμων Κ. Μακεδονίας για κινητοποιήσεις


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης τη Δευτέρα στη μία το μεσημέρι διοργανώνει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κ. Μακεδονίας, στο πλαίσιο των αποφάσεων του συνεδρίου της ΚΕΔΕ, με συμμετοχή αυτοδιοικητικών, εργαζομένων, αλλά και ωφελούμενων από τα δεκάδες κοινωνικά προγράμματα των δήμων.


Οι αιρετοί της αυτοδιοίκησης θα ενημερώσουν τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης Θ. Καράογλου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν «όλα τα κοινωνικο-προνοιακά προγράμματα της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και για άλλα αιτήματα της ΠΕΔΚΜ». Στη σημερινή συνεδρίασή του το διοικητικό συμβούλιο της ΠΕΔΚΜ ενέκρινε ομόφωνα, ψήφισμα με το οποίο αξιώνεται η παραμονή της 383 Μοίρας των Πυροσβεστικών Αεροσκαφών στη Θεσσαλονίκη. Ενέκρινε επίσης απόφαση με την οποία γίνεται έκκληση στα όργανα του Ελεγκτικού Συνεδρίου να εργαστούν περισσότερες μέρες κατά την περίοδο των εορτών ώστε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εξόφλησης σημαντικών ποσών από τους δήμους προς εργαζόμενους, προμηθευτές, εργολήπτες, ασφαλιστικά ταμεία κλπ., καθώς και απόφαση να ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας να αντιμετωπιστεί το εντεινόμενο πρόβλημα υπεξαίρεσης των ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και δήμαρχος Νεάπολης- Συκεών Σίμος Δανιηλίδης ενημέρωσε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την προκήρυξη του προγράμματος Οικογενειακής Εναρμόνησης- Βρεφικοί, παιδικοί σταθμοί, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ, συνολικού προϋπολογισμού 145 εκατομμυρίων ευρώ. Σημείωσε ότι ενδεχόμενη ματαίωση της χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ του προγράμματος, με το οποίο καλύπτονται περίπου 60.000 θέσεις σε δομές των δήμων, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις και επέρριψε ευθύνες για τους χειρισμούς στο υπουργείο Εργασίας.

Με ομόφωνη απόφασή του το ΔΣ της ΠΕΔΚΜ ζήτησε «να αποκατασταθεί η νομιμότητα, να επιστρέψει το πρόγραμμα στην αρχική προκήρυξή του, σε ότι αφορά την κατανομή των πόρων σε όλες τις περιοχές της χώρας αλλά και το ύψος της αποζημίωσης».

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου