Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Συσσίτια αλληλεγγύης




Χιλιάδες συμπολίτες μας τούτες τις άγιες μέρες προσπαθούν να βρουν μια ζεστή και φιλόξενη γωνιά, ένα ζεστό πιάτο φαγητό, έναν άνθρωπο να τους σφίξει το χέρι και να τους στηρίξει στη δύσκολη στιγμή.

Από το μεσημέρι, άποροι και άστεγοι του Δήμου Αθηναίων προσέρχονται στα συσσίτια, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, αδυνατώντας να αντεπεξέλθουν στη δυσχερή οικονομική κατάσταση.



Εορταστικά γεύματα μετά μουσικής, θα προσφερθούν στους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας την ημέρα των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιά, στο Κλειστό Γήπεδο του Ρουφ.

Η zougla.gr επισκέφτηκε το μεσημέρι τον χώρο, όπου θα δοθούν τα συσσίτια. Συνομίλησε με ανθρώπους, οι οποίοι αν και το παράπονό τους είναι μεγάλο, καθότι βίωσαν ουκ ολίγες φορές την αδιαφορία της Πολιτείας, εντούτοις ευχήθηκαν χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο και εξέφρασαν την ελπίδα τους για καλύτερες ημέρες.












Σήμερα, αναμένονται περισσότεροι από 500 Έλληνες στα συσσίτια του δήμου Αθηναίων, οι οποίοι θα γίνουν δεκτοί από εθελοντές που συνδράμουν στο έργο της αλληλοβοήθειας.

Εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε όλες τις πόλεις 

Με τα πακέτα τροφίμων που διανεμήθηκαν θα περάσουν τις γιορτές χιλιάδες Θεσσαλονικείς που τρέφονται καθημερινά στα συσσίτια της πόλης. 

Περισσότερα από 4.000 άτομα σιτίζονται κάθε μέρα στα 17 συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, 1460 στα 15 συσσίτια της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης και περισσότεροι από 600 στα συσσίτια του δήμου Θεσσαλονίκης.  Το κύριο βάρος της προετοιμασίας και της διανομής των συσσιτίων το επωμίζονται οι πολίτες που προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ δεν λείπουν και φιλανθρωπικά σωματεία, τα οποία συνεισφέρουν στη σίτιση των κοινωνικά ασθενέστερων πολιτών, όπως π.χ. η Φιλόπτωχος Αδελφότης Κυριών Θεσσαλονίκης που καθημερινά προσφέρει φαγητό σε 100 άστεγους και άπορους καθώς και σε 25 άπορες φοιτήτριες και σπουδάστριες. 

Πέραν των συσσιτίων που λειτουργούν καθημερινά υπάρχουν και συσσίτια που προσφέρονται περιστασιακά, όπως π.χ. το συσσίτιο που ετοίμασε για σήμερα ο Σύλλογος Εργαζομένων του νοσοκομείου Άγιος Δημήτριος, προσφέροντας περισσότερες από 400 μερίδες αποτελούμενες από φασολάδα, πιπεριές τουρσί και ελιές. 
Στο Δήμο Αγρινίου έχουν δοθεί τρόφιμα, ρουχισμός κτλ. μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου σε 1.300 οικογένειες. Στο Δήμο Αρταίων διανεμήθηκαν δωρεάν τρόφιμα σε 400 οικογένειες.

Στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, ήδη, όπως είπε στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος Γιάννης Κουράκης, «ο δήμος έχει μοιράσει τρόφιμα -μέσω διατακτικών- σε 1.900 άπορες οικογένειες και ολοκληρώνεται η δωρεάν διανομή τροφίμων (σ.σ.: ευρωπαϊκό πρόγραμμα) σε 1.200 οικογένειες των ορεινών περιοχών του Ηρακλείου».
Στο Δήμο Νίκαιας-Ρέντη, όπου ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, όπως είπε ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, μοιράστηκαν τρόφιμα σε 470 ευπαθείς ομάδες-οικογένειες της πόλης. Στο Δήμο Κιλκίς, όπου διανεμήθηκαν 900 κιλά κρέατα. Στο Δήμο Βόλου θα υπάρξουν δύο δραστηριότητες: μία, στις 26/12, το «Μεγάλο τραπέζι για όλους τους πολίτες» και άλλη μία, στις 27/12, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του δήμου, το «Πλαγίως», όπου ο εστιάτορας θα προσφέρει δωρεάν γεύμα σε 60 άπορους και άστεγους.

http://www.zougla.gr/greece/article/sisitia-alilegis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου