Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Παπαδημούλης: Πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ


Την ανάληψη πρωτοβουλιών, μέσα κιόλας στον Γενάρη, για τη διερεύνηση της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, με συνέντευξή του το πρωί στον ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο 105,5».


«Εμείς μέσα στον Γενάρη, αφού πάρουμε και εξετάσουμε ενδελεχώς τα συμπληρωματικά στοιχεία, θα προχωρήσουμε σε πρωτοβουλία, έτσι ώστε η Βουλή να ψάξει το θέμα, είτε με εξεταστική είτε με προκαταρκτική επιτροπή», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας ότι η Επιτροπή για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες πρέπει να εξετάσει αν τα πολιτικά πρόσωπα που εμπεριέχονται στη λίστα είχαν δηλώσει αυτά τα ποσά ή όχι.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ακόμη ότι «η κυβέρνηση, έστω και με δύο χρόνια καθυστέρηση, θα πρέπει να κάνει ό,τι έχει γίνει σε άλλες χώρες, δηλαδή να ελέγξει τα στοιχεία, να τα διασταυρώσει και να μαζέψει ευρώ στο δημόσιο ταμείο» και προσέθεσε ότι «η δικαιοσύνη και η κυβέρνηση πρέπει να ξετινάξουν το σκάνδαλο της συγκάλυψης των είκοσι μηνών, καταλογίζοντας ποινικές ευθύνες, πέρα από τις προφανέστατες πολιτικές».

Ο κ. Παπαδημούλης μίλησε για «σκόπιμη συγκάλυψη της λίστας επί 20 μήνες, και την περίοδο Παπακωνσταντίνου και την περίοδο Βενιζέλου, και με Καπελέρη και με Διώτη» για να προβλέψει ότι «η νέα γραμμή του ΠΑΣΟΚ, όπως αυτή αποτυπώθηκε στη χθεσινή ανακοίνωση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα καταρρεύσει σύντομα».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «η ΔΗΜΑΡ, αυτή τη φορά δεσμεύεται ότι δεν θα συνταχθεί με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, όπως έκανε καταψηφίζοντας την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το Μνημόνιο» και εξέφρασε την ελπίδα ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξουν ομόφωνα την πρόταση ΣΥΡΙΖΑ για τη σύστασης της νέας αυτής επιτροπής.
ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου