Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Επίσχεση εργασίας από τους κλινικούς και εργαστηριακούς γιατρούς του ΕΟΠΥΥ


Σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προχωρούν από τις 17 Δεκεμβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί κλινικών και εργαστηρίων. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι «Μόνο για το 2012 ο ΕΟΠΥΥ χρωστά σε ιατρούς και εργαστήρια πάνω από 300 εκατ. ευρώ, καθώς δεν έχει αποζημιώσει τους ιατρούς για ιατρικές εξετάσεις από τον Αύγουστο και για ιατρικές πράξεις- παρακλινικές- εργαστηριακές εξετάσεις από τον Ιούνιο του 2011». Οι γιατροί εξηγούν ότι το σύνολο οφειλών του ΕΟΠΥΥ είναι πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ!.


Παρά το γεγονός ότι οι ιατροί έχουν αποστείλει υπογεγραμμένες τις συμβάσεις τους προς τον ΕΟΠΥΥ κι ενώ έχουν πληρωθεί για τους πρώτους μήνες του 2012, αυτός κατά παράβαση κάθε λογικής, δεν έχει αποστείλει υπογεγραμμένο αντίγραφο των συμβάσεων αυτών προς τους ιατρούς, τακτική που δεν συμβαδίζει μ’ ένα σύγχρονο κράτος δικαίου!» Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «Οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ κλινικοί και εργαστηριακοί γιατροί, προχωρούν σε επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τον οργανισμό μέχρι πλήρους αποπληρωμής του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών, έτσι όπως επιβάλλει η σύμβαση που έχουν υπογράψει».

Μάλιστα, τονίζουν ότι «η απόφασή μας αυτή δεν έχει σε καμία περίπτωση ως στόχο τους ασφαλισμένους, τους οποίους στηρίξαμε και στηρίζουμε. Έχει ως μοναδικό στόχο την οικονομική επιβίωση των ιατρείων και εργαστηρίων μας. Εάν συνεχίσουμε πλέον να παρέχουμε δωρεάν τις υπηρεσίες μας προς τον ΕΟΠΥΥ, θα καταρρεύσουμε κι εμείς οικονομικά με τραγικές συνέπειες στο σύνολο του υγειονομικού συστήματος».
http://www.zougla.gr/greece/article/episxesi-ergasias-apo-tous-klinikous-ke-ergastiriakous-giatrous-tou-eopi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου