Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Ιράν: Κρατούμενη κάνει απεργία πείνας εδώ και δύο μήνες


Ιρανοί βουλευτές πρόκειται να επισκεφθούν τη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης και να εξετάσουν την υπόθεση μιας φυλακισμένης δικηγόρου που πραγματοποιεί απεργία πείνας καθώς διατυπώνονται ανησυχίες για την επιδείνωση της κατάστασής της, ανέφεραν ιρανικά μέσα ενημέρωσης.


Η Νασρίν Σοτουντέχ, δικηγόρος κι ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκτίει ποινή κάθειρξης έξι ετών μετά τη σύλληψή της τον Σεπτέμβριο του 2010, όταν της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για διασπορά προπαγάνδας και συνωμοσία εναντίον της κρατικής ασφάλειας.

Η Σοτουντέχ άρχισε απεργία πείνας την 17η Οκτωβρίου, σύμφωνα με την Διεθνή Εκστρατεία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ιράν, σε ένδειξη διαμαρτυρίας εναντίον της απαγόρευσης εξόδου που επιβλήθηκε στη νεαρή κόρη της και τους περιορισμούς που επέβαλαν οι αρχές στις επισκέψεις συγγενών της στη φυλακή.

Η επιτροπή βουλευτών αποφάσισε να επισκεφτεί την Εβίν, όπου κρατείται η Σοτουντέχ, για να κρίνει εάν οι συνθήκες στη φυλακή αυτή ανταποκρίνονται σ' αυτά που προβλέπει ο νόμος, δήλωσε ο βουλευτής Μοχαμάντ Χασάν Ασφαρί στο πρακτορείο ειδήσεων ILNA.
http://www.zougla.gr/kosmos/article/iran-kratoumeni-kani-apergia-pinas-edo-ke-dio-mines


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου