Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Συγκεντρώσεις και πορείες για τον Αλέξη





Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας και σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων της χώρας στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Οι μνήμες της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 είναι ακόμη ζωντανές και προκαλούν οργή και ένα ερώτημα. Γιατί να αφαιρεθεί μία ανθρώπινη ζωή.



Σήμερα, χιλιάδες μαθητές κατέβηκαν στους δρόμους και φώναξαν συνθήματα για τον αδικοχαμένο έφηβο.

Από τις 17.00 το απόγευμα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση από την Αντι-εξουσιαστική Κίνηση, κάτω από την έντονη παρουσία της αστυνομίας.

Μικροεπεισόδια το μεσημέρι

Το πρωί μαθητές και φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή.


(Πανό κατά του φασισμού και των κρουσμάτων βίας στα σχολεία)


(Μαζική μαθητική διαδήλωση)


(Μαθητές φωνάζουν συνθήματα και κάνουν πορεία)


(Έντονη παρουσία των ΜΑΤ στην πορεία)



Μικρή ένταση σημειώθηκε στην Πανεπιστημίου, όταν ομάδα νεαρών πέταξε πέτρες σε μια βιτρίνα εμπορικού καταστήματος, ενώ λίγο μετά τις 13.30 έγινε ρίψη τριών μολότοφ, με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά το παντελόνι μιας γυναίκας και να υποστεί εγκαύματα. Λίγο πριν από τις 14.00 το μεσημέρι σημειώθηκε ένταση και στην Ομόνοια, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε σε δύο προσαγωγές.


(Μολότοφ επί της Πανεπιστημίου)








(MAT με φόντο ένα σύνθημα σε τοίχο και μία ηλικιωμένη)


(Μαθητές και περαστικοί άφησαν ένα λουλούδι στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης)

Στις 17.00 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση από τη Νεολαία του Συνασπισμού, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ένταση επικράτησε έξω από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου έφθασε η πορεία των μαθητών στη μνήμη του Α. Γρηγορόπουλου, που ξεκίνησε νωρίτερα από την Καμάρα, όταν κάποιοι μέσα από την πορεία άρχισαν να πετούν πέτρες και κροτίδες προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούσαν το κτήριο.

Οι αστυνομικοί έριξαν χειροβομβίδες κρότου λάμψης και τους απώθησαν, ενώ έγιναν και προσαγωγές. Η πορεία μετακινήθηκε προς την οδό Αγίου Δημητρίου, όπου κάποιοι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ. Τμήματα της πορείας έχουν μετακινηθεί μέσω της οδού Ιασονίδου και προς το σιντριβάνι επί της Εγνατίας.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας, μαθητές πέταξαν νεράντζια έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Λ. Πύργου.






ΑΓΡΙΝΙΟ

Νεαροί που βρέθηκαν στην κεφαλή της μαθητικής πορείας στο Αγρίνιο επιτέθηκαν σε άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ακριβώς απέναντι από το δημαρχείο. 

Οι αστυνομικοί αιφνιδιάστηκαν και έκαναν χρήση χημικών.

Οι νεαροί έριχναν πέτρες, μολότοφ και βαρελότα, ενώ οι περαστικοί έτρεχαν πανικόβλητοι να προφυλαχθούν. 


ΠΑΤΡΑ

Λίγο πριν από τις 14.00 ολοκληρώθηκαν σε ήρεμο κλίμα οι δύο πορείες που έγιναν στους δρόμους της Πάτρας, με αφορμή την 4η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Οι μαθητές έκαναν συγκέντρωση στο πρώην Παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών, με αποτέλεσμα να παραμένει κλειστή η οδός Κορίνθου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου