Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ!


ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ!
ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ!
Ιστορική η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε καταχρηστική η εκ περιτροπής εργασία μιας ημέραςστα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Η απόφαση αποτελεί μια μεγάλη νίκητων αγώνων των εργαζομένων και του εργατικού κινήματος!
Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνώρισε με βάση το σκεπτικό της απόφασης ότι η επιβολή της εργασίας μιας ημέρας με τις δυσχερείς συνέπειες για τους εργαζόμενους υπαγορεύτηκε από τηνεπιθυμία της επιχείρησης να μην καταβάλλει την αποζημίωση απόλυσης κρατώντας στην ουσίαομήρους τους εργαζόμενους οι οποίοι αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
Το μέτρο αυτό, σύμφωνα πάντα με το σκεπτικό της απόφασης - είναι χειρότερο από την καταγγελία σύμβασης εργασίας και η αντίδραση των εργαζομένων να απεργούν τη μοναδική ημέρα εργασίας που επέβαλε το διευθυντικό δικαίωμα κρίθηκε απόλυτα δικαιολογημένη.
Το δικαστήριο υποχρεώνει μάλιστα τον εργοδότη να καταβάλλει σε όλους τους εργαζόμενους τις μισές αποδοχές που αντιστοιχούν σε όλο το διάστημα από την αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων (7/8/2012) έως και την έκδοση της απόφασης (17/10/2012).
Η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών έρχεται να προστεθεί στις προηγούμενες αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων που αποκαθιστούν το αίσθημα δικαιοσύνης και αναγνώρισης δικαιωμάτων των εργαζομένων οι οποίοι έχουν εξαθλιωθεί από τις αντεργατικές και τροϊκανέςπολιτικές.
Τα συνδικάτα αναμένουν την ίδια δίκαιη αντιμετώπιση και από το Συμβούλιο της Επικρατείαςσχετικά με την προσφυγή της Συνομοσπονδίας για την ακύρωση της εργατοκτόνου 6ης/2012 Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου.
http://www.iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10330:paranomh-ek-peritrophs-ergasia&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου