Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Διαταγή-σταθμός «παγώνει» τη διαθεσιμότητα


Το «πάγωμα» της εφαρμογής της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων αορίστου χρόνου του Δήμου Ξάνθης επιφέρει επί της ουσίας η έκδοση προσωρινής διαταγής του Μονομελούς Πρωτοδικείου, σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν οι 14 υπάλληλοι που εμπίπτουν στις διατάξεις του μνημονίου.


Ειδικότερα, το Μονομελές Πρωτοδικείο όρισε την 16η Ιανουαρίου ως ημερομηνία συζήτησης της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων -εν αναμονή κύριας αγωγής- που κατέθεσαν οι 14 υπάλληλοι αορίστου χρόνου του Δήμου Ξάνθης που καλούνται να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα, όμως, εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία αναστέλλει την εφαρμογή του νόμου -τουλάχιστον- μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων!

Δικηγόρος των εργαζομένων είναι η γνωστή νομικός Λευκή Κιοσσέ από την Κομοτηνή, ενώ ο πρόεδρος των Δημοτικών Υπαλλήλων Ξάνθης Δημήτρης Γαλανόπουλος, μιλώντας στο XanthiPress.gr, ανέφερε ότι πρόκειται για την πρώτη απόφαση πανελλαδικά που αποτελεί σημαντικό βήμα για τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας.
http://www.zougla.gr/greece/article/diatagi-sta8mos-pagoni-ti-dia8esimotita

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου